[GA4] Mini guides: Explorations

[GA4] Utforskningar: Skapa och analysera en tratt

Använd tekniken för trattutforskning i Utforskningar för att skapa trattar utifrån dimensioner, mätvärden och händelser. Trattar kan representera allt från en specifik serie skärmar eller sidor, en händelseföljd eller en växlande uppsättning demografiska attribut till en valfri successiv kombination av dimensioner, mätvärden och händelser som du vill analysera.

Det första steget kan till exempel se ut så här:

• Kön – matchar exakt – kvinnor
  • OCH
  • Ålder – matchar exakt – 25–34
  • OCH
  • Enhetskategori – matchar exakt – mobil

Det andra steget kan sedan se ut så här:

• Screen_Name – innehåller – new_arrivals

Med trattutforskning kan du se om slutförandefrekvensen och avbrottsfrekvensen för varje steg motsvarar dina förväntningar, till exempel om kombinationen av annonser och innehåll är tillräckligt övertygande för att du ska få de användare du vill ha och uppmuntra dem att slutföra de konverteringar du vill ha.