Sekundär dimension: definition

Det nyckelvärde som utgör en ytterligare sorterings- och/eller sammanställningsnivå i rapporten.

Många rapporttabeller innehåller en rad för varje möjlig kombination av primära och sekundära dimensioner. Om du till exempel väljer Ort som primär dimension och Användartyp som sekundär dimension och det finns data för Stockholm, New York och Berlin innehåller tabellen sex rader: Stockholm, nya användare. Stockholm, återkommande användare; New York, nya användare, New York, återkommande användare och Berlin, nya användare, Berlin, återkommande användare.