Reports

[GA4] Rapport Loyaliteitsoverzicht

Het rapport Loyaliteitsoverzicht geeft een overzicht van hoe goed uw website of app gebruikers behoudt, waaronder de gemiddelde hoeveelheid tijd die gebruikers op uw site of in uw app hebben doorgebracht nadat ze voor het eerst zijn verworven en het percentage gebruikers dat in hun eerste 42 dagen elke dag terugkeert.

U vindt het rapport links in de collectie Levenscyclus. U ziet het rapport niet standaard in de collectie Bedrijfsdoelen, maar een bewerker of beheerder kan het rapport toevoegen aan de linkernavigatie.

Het rapport bekijken

1. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  2. Klik links op Loyaliteit in de collectie Levenscyclus.

Kant-en-klare overzichtskaarten

Het rapport Loyaliteitsoverzicht bevat standaard de volgende overzichtskaarten. Beheerders en bewerkers kunnen de kaarten wijzigen, zodat u misschien andere kaarten ziet.

Nieuwe gebruikers en terugkerende gebruikers

Nieuwe gebruikers toont het aantal gebruikers dat uw website of app voor het eerst heeft bezocht. De waarde op het tabblad toont het totale aantal nieuwe gebruikers in de opgegeven periode, terwijl de individuele gegevenspunten het aantal nieuwe gebruikers voor die dag tonen.

Terugkerende gebruikers toont het aantal gebruikers dat uw website of app minstens één keer eerder heeft bezocht. De waarde op het tabblad toont het totale aantal terugkerende gebruikers in de opgegeven periode, terwijl de individuele gegevenspunten het aantal terugkerende gebruikers voor die dag tonen.

Gebruikersloyaliteit per cohort

Het diagram Gebruikersloyaliteit per cohort met een gegevenspunt voor 29 augustus

Gebruikersloyaliteit per cohort geeft aan hoe goed uw site of app gebruikers behoudt per cohort. Een cohort is een verzameling gebruikers die zijn gegroepeerd op basis van bepaalde criteria. In dit geval is het cohort de dag waarop de gebruiker is verworven.

Het diagram bevat maximaal 3 lijnen, één voor elk cohort. De lijnen Dag 1, Dag 7 en Dag 30 tonen de gemiddelde hoeveelheid tijd die gebruikers op uw site of in uw app, na 1, 7 en 30 dagen sinds voor het eerst zijn verworven.

Stel dat 4 gebruikers uw site bezoeken op 1 oktober. Op 2 oktober komen 3 gebruikers terug, dus de lijn Dag 1 staat voor 1 oktober op 75%. Op 8 oktober komen 2 gebruikers terug, dus de lijn Dag 7 staat voor 1 oktober op 50%. Op 31 oktober komt 1 gebruiker terug, waardoor de lijn Dag 30 voor 1 oktober op 25% staat.

Het vorige diagram toont dat op 30 augustus 5,8% van de gebruikers terugkwam naar de website en dat op 5 september 0% van de gebruikers terugkwam naar de website. Uit de gegevens in dit diagram blijkt dat de website of app gebruikers niet goed behoudt.

Gebruikersengagement per cohort

Het diagram Gebruikersengagement per cohort met een gegevenspunt voor 29 augustus

Gebruikersengagement per cohort toont de gemiddelde tijd die gebruikers op uw site of in uw app hebben doorgebracht nadat ze voor het eerst zijn verworven. In dit geval is het cohort de dag waarop de gebruiker is verworven.

Het diagram bevat maximaal 3 lijnen, één voor elk cohort. De lijnen Dag 1, Dag 7 en Dag 30 tonen de gemiddelde hoeveelheid tijd die gebruikers op uw site of in uw app, na 1, 7 en 30 dagen sinds voor het eerst zijn verworven.

Het vorige diagram toont bijvoorbeeld dat gebruikers op 29 augustus gemiddeld 1 minuut en 47 seconden doorbrachten op de website. Het toont ook dat gebruikers op 5 september gemiddeld 0 minuten en 00 seconden op de website hebben doorgebracht. Uit de gegevens in dit diagram blijkt dat de website gebruikers niet goed behoudt. Als gebruikers de website in de loop van de tijd nuttiger zouden vinden, zou er 7 dagen later meer engagement te zien zijn.

Gebruikersloyaliteit

Gebruikersloyaliteit toont het percentage gebruikers dat in de 1e 42 dagen elke dag terugkeert. Het diagram begint met 100% gebruikersloyaliteit als alle gebruikers voor het eerst de site of app bezoeken. Dit percentage daalt vanaf de eerste dag omdat het aantal gebruikers terugloopt.

Gebruikersengagement

Gebruikersengagement toont de gemiddelde engagementduur van gebruikers die in hun eerste 42 dagen terugkeren. Alleen terugkerende gebruikers worden meegenomen in de gemiddelde engagementduur.

Lifetime value

Lifetime value toont de gemiddelde opbrengst die nieuwe gebruikers tijdens hun eerste 120 dagen hebben gerealiseerd. Aan de hand van het diagram kunt u bepalen hoe waardevol gebruikers zijn op basis van de extra opbrengst die u realiseert. Stel dat een gebruiker een shirt koopt en de week erna een broek. De lifetime value (LTV) geeft beide aankopen en daarmee het algehele succes van de acquisitie weer.