[GA4] Raportointi: Säilyttämisen yleiskatsaus

Voit analysoida, kuinka hyvin sovelluksesi tai verkkosivustosi kävijöinä säilytään.

Google Analyticsin Säilyttämisen yleiskatsaus ‑raportista näet, kuinka hyvin sovelluksesi tai verkkosivustosi kävijöinä säilytään.

Löydät Säilyttämisen yleiskatsaus ‑raportin valitsemalla Analytics-käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta Raportointi. Valitse tämän jälkeen vasemmalla olevan siirtymispalkin ELINKAARI-osiosta Säilyttäminen > Yleiskatsaus.

Kohortti on ryhmä käyttäjiä, joilla on yhteinen ominaisuus. Tämä ominaisuus ilmaistaan Analytics-ulottuvuutena. Esimerkiksi kaikki käyttäjät, joilla on sama hankintapäivä, kuuluvat samaan kohorttiin. Muita kohortteja voivat olla esimerkiksi kaikki samana päivänä sovelluksesi ladanneet käyttäjät ja kaikki verkkosivustosi kävijät seitsemän päivän ajanjaksolla. Lue lisää kohorteista

Voit tutkia käyttäjien säilyttämiseen liittyvää dataa seuraavien korttien avulla:

• Uudet käyttäjät vs. Palaavat käyttäjät – Jos käyttäjällä ei ole Google Analytics ‑evästettä ja Client ID ‑tunnusta verkkosivustoltasi, hänet lasketaan uudeksi käyttäjäksi. Jos käyttäjällä on Google Analytics ‑eväste ja Client ID ‑tunnus verkkosivustoltasi, hänet lasketaan palaavaksi käyttäjäksi.
  • Käyttäjien säilyttäminen kohortin mukaan – Kunakin päivänä palaavien uusien käyttäjien kohortin prosenttiosuus kaavioon merkittynä päivänä. Huom. Tämä mittari keskittyy tulevaan, ja mittarin arvo lasketaan vain silloin, jos dataa on saatavilla tarpeeksi.
  • Käyttäjien aktivoituminen kohortin mukaan – Kunakin päivänä palaavien uusien käyttäjien keskimääräinen aktivoitumisen kesto kaavioon merkittynä päivänä. Huom. Tämä mittari keskittyy tulevaan, ja mittarin arvo lasketaan vain silloin, jos dataa on saatavilla tarpeeksi.
  • Käyttäjien säilyttäminen – Niiden uusien käyttäjien prosenttiosuus, jotka palaavat kunakin päivänä.
  • Käyttäjien aktivoituminen – Säilytettyjen käyttäjien keskimääräinen aktivoitumisen kesto first_open-tapahtumasta lähtien.
  • Elinkaariarvo – Analytics laskee kullekin uudelle käyttäjälle ostotapahtumien ja AdMobin tulotapahtumien summan ensimmäiseltä 120 päivältä, jolloin sovellusta on käytetty. Elinkaariarvo on tämän mittarin perusteella laskettu kaikkien käyttäjien keskiarvo.