[GA4] Datafilter

Med ett datafilter kan du filtrera inkommande händelsedata utifrån ifall den ska bearbetas av Google Analytics eller inte. Analytics utvärderar datafilter från och med tidpunkten då de skapas. Datafilter påverkar inte tidigare data.

När du har tillämpat ett datafilter är effekten på data permanent. Om du till exempel använder ett uteslutningsdatafilter bearbetas denna data aldrig och blir aldrig tillgänglig i Analytics. Om du vill dölja data från vissa rapporter utan att filtrera bort den permanent kan du använda rapportfilter i stället.

Typer av datafilter

Du kan definiera följande typer av datafilter:

• Utvecklartrafik: Filtrera bort aktivitet från utvecklare som använder felsökningsläget.
  • Intern trafik: Filtrera bort användare med en viss IP-adress eller inom ett visst IP-adressintervall.