Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät vielä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutta, joka ei enää käsittele dataa 1.7.2023 alkaen (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuudet: 1.10.2023 alkaen), siirry Universal Analytics ‐osioon.

Aktivoitumisen määritelmä

Mikä tahansa sivustossa tai sovelluksessa tapahtuva käyttäjän interaktio.

Esimerkkejä:

Sisällönjulkaisijalle aktivoituminen voi tarkoittaa sivun vierittämistä hitaasti alaspäin. Tämä on merkkinä siitä, että käyttäjä lukee sivua tai haluaa selvittää, miten pitkä artikkeli on.

Verkkokauppasivustolle aktivoituminen voi tarkoittaa tuotetietojen katsomista tai tietyn ajan viettämistä sivustolla.

Verkkopankkisovellukselle aktivoituminen voi tarkoittaa tilin saldon tarkistamista.

Yliopistosivustolle aktivoituminen voi tarkoittaa tietovideon katsomista.