[GA4] Konverteringshändelse

En konverteringshändelse är en händelse som du märker som en konvertering för att händelsen mäter en åtgärd som är viktig för din verksamhets framgång. När någon utlöser händelsen genom att utföra åtgärden registreras en konvertering i Google Analytics och visas i dina rapporter.

Skapa och ändra händelser

Om du redan samlar in en händelse som inte riktigt mäter det du vill mäta som en konvertering kan du skapa eller redigera händelser i Analytics och sedan märka dem som konverteringar.

Verifiera konverteringshändelser

Du kan använda DebugView för att kontrollera att du samlar in händelsen och att Analytics behandlar den som en konvertering. Icke-konverteringshändelser visas blåmarkerade med en klickikon och konverteringshändelser visas grönmarkerade med en flaggikon i DebugView.