[GA4] Conversiegebeurtenis

Een conversiegebeurtenis is een gebeurtenis die u markeert als een conversie omdat de gebeurtenis een actie meet die belangrijk is voor het succes van uw bedrijf. Als iemand de gebeurtenis activeert door de actie uit te voeren, wordt er een conversie geregistreerd in Google Analytics en wordt deze opgenomen in uw rapporten.

Gebeurtenissen maken en wijzigen

Als u al een gebeurtenis verzamelt die niet helemaal meet wat u als conversie wilt meten, kunt u gebeurtenissen maken of aanpassen in Analytics en deze gebeurtenissen daarna markeren als conversies.

Conversiegebeurtenissen verifiëren

Met DebugView kunt u laten verifiëren dat u de gebeurtenis verzamelt en dat Analytics de gebeurtenis als conversie behandelt. Niet-conversiegebeurtenissen worden blauw gemarkeerd met een klikicoon en conversiegebeurtenissen worden groen gemarkeerd met een vlagicoon in DebugView.