[GA4] Gebruikersproperty's

Gebruikersproperty's zijn kenmerken die groepen in uw gebruikersbestand beschrijven, bijvoorbeeld op basis van taalvoorkeuren of geografische locaties. Met gebruikersproperty's kunt u doelgroepen definiëren.

U kunt bijvoorbeeld een gebruikersproperty instellen met de naam favorite_food. Deze kunt u gebruiken om het favoriete gerecht van elke gebruiker te registreren. Aan de hand van de gegevens kunt u gebruikers segmenteren op hun favoriete gerecht.

User Properties in Google Analytics

Als u wilt rapporteren over de gegevens die u verzamelt via gebruikersproperty's, maakt u gebruikersgerichte aangepaste dimensies. Google Analytics definieert enkele gebruikersgerichte dimensies (bijv. leeftijd en taal) voor regelmatig gedefinieerde gebruikersproperty's.

Gebruikersproperty's instellen