De Google-tag

Door de Google-tag (gtag.js) aan uw website toe te voegen, kunt u een scala aan Google-producten en -services gebruiken. In plaats van meerdere tags voor verschillende Google-productaccounts te beheren, kunt u de Google-tag voor uw hele website gebruiken en de tag aan meerdere bestemmingen koppelen.

De Google-tag gebruikt de JavaScript-bibliotheek gtag.js om gegevens naar Google Analytics te sturen. Naast de Google-tag kunt u Google Tag Manager gebruiken om gegevens naar Google Analytics te sturen.

De Google-tag werd eerder de algemene sitetag genoemd.

Als u Analytics na augustus 2017 heeft ingesteld op uw site, is uw site waarschijnlijk getagd met gtag.js. Als u Analytics vóór augustus 2017 heeft ingesteld op uw site, is uw site waarschijnlijk getagd met analytics.js.

Meer informatie over de Google-tag