[GA4] Raportointi: Demografiset tiedot

Tutustu tarkemmin sovelluksesi ja verkkosivustosi liikenteen lähteisiin.

Google Analyticsin Demografiset tiedot ‑raportissa on interaktiivisia kaavioita, joiden avulla voit tutkia, mistä sovelluksesi ja verkkosivustosi liikenne on peräisin.

Löydät Demografiset tiedot ‑raportin valitsemalla Analytics-käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta Raportointi. Valitse sitten vasemmalla olevan siirtymispalkin KÄYTTÄJÄ-osiosta Demografiset tiedot > Demografiset tiedot.

Tästä interaktiivisesta raportista näet Maa-datasi (tässä esimerkissä) kolmella eri tavalla: pylväskaaviona (vasemmassa yläkulmassa), pistekaaviona (oikeassa yläkulmassa) ja interaktiivisena taulukkona (alhaalla).

Kuvakaappaus Google Analyticsin Demografiset tiedot ‑raportista

Demografiset tiedot ‑raportti koostuu kolmesta osasta:

1. Käyttäjät maan mukaan: Pylväskaaviosta (vasemmassa yläkulmassa) näet maat, joissa sovellustasi ja verkkosivustoasi käytetään eniten. Käyttäjämäärä näkyy x-akselilla, ja maat näkyvät y-akselilla.
  2. Käyttäjät ja uudet käyttäjät maan mukaan: Pistekaaviosta (oikeassa yläkulmassa) näet Maa-ulottuvuuden Käyttäjät- (x-akseli) ja Uudet käyttäjät ‑tiedon (y-akseli) mukaan.
  3. Interaktiivinen taulukko: Taulukosta (alhaalla) näet Maa-ulottuvuuden mukaan eritellyn liikenteesi interaktiivisen taulukon muodossa. Lajittele sarake klikkaamalla sen otsikkoa tai hae tiettyä maata hakukentän (Hae Hae…) avulla.
Jos haluat vaihtaa ulottuvuutta, klikkaa MaaAlanuoli ja valitse esimerkiksi Alue, Kaupunki tai Kieli.

Toissijaisen ulottuvuuden lisääminen

Voit lisätä toissijaisen ulottuvuuden interaktiiviseen taulukkoon klikkaamalla sinistä pluspainiketta (Suurenna) ensimmäisen sarakkeen yläreunasta (näkyy yllä olevassa kuvassa). Näkyviin tulevat kaikki käytettävissä olevat ulottuvuudet.

Käytettävissä olevat toissijaiset ulottuvuudet

Siirry yksityiskohtiin valikoiden kautta ja valitse ulottuvuus tai hae ulottuvuutta sen nimellä (Hae).