[GA4] Ställa in datainsamling för en app

Denna artikel är avsedd för appägare som redan har konfigurerat en Google Analytics 4-egendom och ett appdataflöde. Om du inte har gjort det kan du läsa dessa anvisningar. Läs dessa anvisningar för att konfigurera datainsamling för en webbplats.

För att börja samla in grundläggande appanvändningsdata lägger du till Google Analytics för Firebase (GA4F) SDK i din app (iOS eller Android).

GA4F SDK innehåller Play Install Referrer API. Om Android-appen har implementerat SDK:et kan klienten lägga till utm_source och utm_medium i hänvisningsadressen.

Med SDK:t på plats samlas ett antal händelser in automatiskt. Du kan också samla in rekommenderade händelser som är relevanta för ditt företag. Använd logEvent-metoden för att definiera och samla in upp till 500 olika händelser, utan maxgräns för totalvolym.