[GA4] Överlappning mellan segment

Visualisera och utforska hur olika användarsegment är relaterade till varandra.

Med tekniken med överlappning mellan segment kan du jämföra upp till tre användarsegment för att se hur dessa överlappar och är relaterade till varandra. Detta kan hjälpa dig att isolera specifika målgrupper baserat på komplexa förhållanden. Därefter kan du skapa nya segment som du kan tillämpa på andra tekniker i Analys och Google Analytics-rapporter.

Exempelutforskningen med överlappning mellan segment nedan utforskar skärningen mellan segmenten Nya användare, Mobiltrafik och Konverterare:

Exempel på överlappning mellan segment

Skapa ett segment med överlappning mellan segment

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Utforska till vänster.
  1. Klicka på Mallgalleri högst upp på skärmen och välj mallen Överlappning mellan segment.
  2. Ställ in utforskningen med hjälp av alternativen nedan.

Ställa in utforskning med överlappning mellan segment

Alternativ Beskrivning
Segmentjämförelse Använd upp till tre segment i utforskningen.
Uppdelning Dimensionen som används för att tillhandahålla den uppdelade dataserien för tabellen.
Första raden Välj tabellens första rad.
Visa rader Ange antalet rader som ska visas i tabellen.
Värden Visa upp till tio mätvärden i tabellen.

Arbeta med överlappningar mellan segment

Diagrammet som visar överlappning mellan segment är interaktivt:

• Flytta pekaren till den inre delen av ett segment eller en union (skärningen mellan två eller flera segment) för att se de exkluderande siffrorna för segmentet eller unionen. Detta exkluderar eventuella överlappningar med andra segment.
  • Flytta pekaren till kanten på ett segment för att se de inkluderande siffrorna för segmentet. Detta inkluderar eventuella överlappningar med andra segment.

Datatabellen nedanför diagrammet visar den faktiska data som hämtas från de valda segmenten. Du kan lägga till mätvärden och dimensioner i tabellen för att utforska informationen ytterligare. I tabellen ovan används Land som uppdelningsdimension för att ge ytterligare sammanhang och hjälpa dig att se varifrån dina användare kommer.

Du kan lägga till ett filter för att finjustera informationen ytterligare. Till exempel kan du begränsa posterna som ingår både i diagrammet med överlappning mellan segment och i datatabellen till användare med Intäkter > 1 000 USD.

Om du vill skapa nya segment utifrån data från segmentöverlappning högerklickar du på ett segment eller en union i diagrammet eller på en cell i datatabellen. Du kan till exempel skapa ett nytt segment baserat på mobiltrafik OCH konverterare OCH nya användare. Sedan kan du använda segmentet på andra tekniker i utforskningen och publicera segmentet för att använda det i andra utforskningar eller i Analytics.