[GA4] Segmenttien päällekkäisyys

Havainnollista ja tutki käyttäjäsegmenttien keskinäisiä suhteita.

Segmenttien päällekkäisyystekniikan avulla voit verrata enintään kolmea käyttäjäsegmenttiä, jotta näet nopeasti, miten kyseiset segmentit liittyvät toisiinsa ja miltä osin ne ovat päällekkäisiä. Siten voit erottaa tarkkoja yleisöjä monimutkaisten ehtojen perusteella. Tämän jälkeen voit luoda havaintojesi pohjalta uusia segmenttejä, joita voit käyttää muissa kartoitustekniikoissa ja Google Analyticsin raporteissa.

Alla oleva esimerkki segmenttien päällekkäisyyskartoituksesta ilmaisee, miltä osin segmentit Uudet käyttäjät, Mobiililiikenne ja Konvertoituneet menevät päällekkäin:

Esimerkki segmenttien päällekkäisyydestä

Segmenttien päällekkäisyyskartoituksen luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.
  1. Klikkaa näytön yläreunasta Malligalleria ja valitse sitten Segmenttien päällekkäisyys ‑malli.
  2. Määritä kartoitus käyttämällä alla kuvattuja vaihtoehtoja.

Segmenttien päällekkäisyyskartoituksen määrittäminen

Vaihtoehdot Kuvaus
Segmenttien vertailu Lisää kartoitukseen enintään kolme segmenttiä.
Erittelyt Tämä on taulukon datasarjojen erittelyssä käytetty kategoria.
Ensimmäinen rivi Valitse taulukon ensimmäinen rivi.
Näytettävät rivit Määritä taulukossa näytettävien rivien määrä.
Arvot Valitse taulukkoon enintään 10 mittaria.

Segmenttien päällekkäisyyskartoitusten käyttäminen

Segmenttien päällekkäisyysdiagrammi on interaktiivinen:

• Vie osoitin segmentin tai useamman segmentin yhdistelmän sisäpuolelle, niin näet vain kyseisen segmentin tai yhdistelmän luvut (tähän ei sisälly päällekkäisyyttä muiden segmenttien kanssa).
  • Vie osoitin segmentin rajalle, niin näet luvut, joihin sisältyy myös päällekkäisten segmenttien data.

Diagrammin alla näkyvä taulukko näyttää valituista segmenteistä peräisin olevan datan. Voit lisätä taulukkoon mittareita ja ulottuvuuksia, joiden avulla voit tutkia dataa tarkemmin. Yläpuolella olevassa taulukossa on valittu erottelevaksi ulottuvuudeksi Maa, jolloin taulukko näyttää, mistä maasta käyttäjät ovat.

Voit tarkentaa dataa entisestään lisäämällä suodattimen. Voit esimerkiksi rajata sekä segmenttien päällekkäisyysdiagrammin että datataulukon tiedot siten, että niihin sisältyvät vain käyttäjät, joiden tuottamat tulot ovat yli 1000 euroa.

Jos haluat luoda uusia segmenttejä segmenttien päällekkäisyyden datasta, klikkaa kakkospainikkeella diagrammista segmenttiä tai yhdistelmää tai datataulukon solua. Voit esimerkiksi luoda uuden segmentin, johon sisältyvät Mobiililiikenne JA Konversion tuottaneet JA Uudet käyttäjät. Sitten voit käyttää segmenttiä muissa kartoitustekniikoissa ja julkaista sen käytettäväksi muissa kartoituksissa tai Analyticsissa.