[GA4] Segmentoverlap

Visualiser og udforsk det indbyrdes forhold mellem forskellige brugersegmenter.

Teknikken segmentoverlap giver dig mulighed for at sammenligne op til tre brugersegmenter, så du hurtigt at se, hvordan segmenterne overlapper og er relateret til hinanden. Det gør det lettere for dig at isolere specifikke målgrupper i henhold til komplekse betingelser. Derefter kan du oprette nye segmenter ud fra resultaterne og anvende dem på andre teknikker fra Udforskninger og Google Analytics-rapporter.

I nedenstående eksempel på udforskning af segmentoverlap ses segmentoverlappet for segmenterne Nye brugere, Mobiltrafik og Konverterende brugere:

Eksempel på segmentoverlap

Opret en udforskning af segmentoverlap

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på  Udforsk til venstre.
  1. Klik på Skabelongalleri  øverst på skærmen, og vælg derefter Segmentoverlap .
  2. Konfigurer din udforskning ved hjælp af de valgmuligheder, der er beskrevet nedenfor.

Konfigurer udforskning af segmentoverlap

Andet Beskrivelse
Segmentsammenligning Anvend op til 3 segmenter på udforskningen.
Opdelinger Den dimension, der bruges til opdeling af dataserierne i tabellen.
Startrække Vælg den første række i tabellen.
Vis rækker Angiv det antal rækker, der skal vises i tabellen.
Værdier Få op til ti metrics vist i tabellen.

Arbejd med udforskninger af segmentoverlap

Diagrammet Segmentoverlap er interaktivt:

• Flyt markøren ind over det område, hvor to eller flere segmenter overlapper hinanden, for kun at få vist tal for det pågældende segmentoverlap, dvs. uden eventuelle overlap med andre segmenter.
  • Flyt markøren ud til kanten af et segment for at få vist alle tal for det pågældende segment, dvs. inklusive eventuelle overlap med andre segmenter.

I datatabellen under diagrammet vises de faktiske data fra de valgte segmenter. Du kan føje metrics og dimensioner til tabellen for at udforske dataene yderligere. I tabellen ovenfor bruges Land som opdelingsdimension med henblik på at give mere kontekst og gøre det lettere at finde ud af, hvor brugerne befinder sig.

Du kan justere dataene yderligere ved at tilføje et filter. Du kan f.eks. begrænse de poster, der inkluderes i både segmentoverlapdiagrammet og datatabellen, til brugere, der er kendetegnet ved følgende: Omsætning > 10.000 DKK.

Hvis du vil oprette nye segmenter ud fra segmentoverlapdataene, skal du højreklikke på et område i diagrammet, hvor segmenterne overlapper hinanden, eller på en celle i datatabellen. Du kan f.eks. oprette et nyt segment ud fra Mobiltrafik OG Konverterende brugere OG Nye brugere. Derefter kan du bruge dette segment i andre teknikker i den aktuelle udforskning og udgive segmentet, så det kan bruges i andre udforskninger eller i Analytics.