Om Utforskningar

Se användbara insikter om dina användare.
Denna funktion är endast tillgänglig i Analytics 360, en del av Google Marketing Platform.
Läs mer om Google Marketing Platform.
Innehåll i artikeln:

Utforskningar är ett kostnadsfritt, snabbt och flexibelt användarfokuserat analysverktyg för Google Analytics 360-kunder som hjälper dig att utforska, upptäcka, jämföra och agera utifrån dina målgrupper.

Quick Tips: Introduction to Advanced Analysis

OBS! Funktionen Utforskningar kallades tidigare Avancerad analys. Informationen i den här videon är fortfarande användbar, men vissa element i användargränssnittet har nu bytt namn.

Vad kan jag göra med Utforskningar?

Med Utforskningar kan du fördjupa dig i din Google Analytics-data för att nå nya insikter och omsätta dem i handling. Du kan hämta data från andra Google Marketing Platform-produkter och från Google Ads.

Med Utforskningar kan du enkelt konfigurera och växla mellan olika utforskningstekniker. Du kan fördjupa dig i data, sortera och strukturera om den samt lägga till och ta bort dimensioner och mätvärden snabbt och enkelt. Använd filter och segment för att fokusera på den data som är mest relevant för dig.

När du har hittat intressanta dataset kan du exportera dem som Google Analytics-segment eller Google Analytics-målgrupper. Du kan dela dina utforskningar med andra både inom och utanför din organisation. Du kan även exportera informationen och använda den i andra verktyg.

Så fungerar Utforskningar

I Utforskningar grupperas ditt sparade arbete i avsnittet Utforskningar. I avsnittet Utforskningar går det lätt att hitta alla utforskningar som du har skapat eller som har delats med dig. Du kommer igång snabbt genom att öppna någon av utforskningsmallarna.

En utforskning består av en eller flera flikar, som var och en visar din data med en viss analysteknik.

Teknikerna styr hur informationen analyseras på fliken. Dessa tekniker ger förbättrade funktioner jämfört med liknande tekniker som finns i standardversionen av Google Analytics.

Utforskningar har för närvarande stöd för följande tekniker:

Utforskningar med fritt format presenterar din data i en välbekant layout med flera flikar. Du kan också tillämpa flera olika visualiseringsformat i en utforskning med fritt format, inklusive stapeldiagram, cirkeldiagram och linjediagram. Läs mer.

Trattar visualiserar användarnas väg på din webbplats eller i din app. Använd trattar för att optimera användarupplevelsen och identifiera målgrupper som fungerar bra respektive dåligt. Läs mer.

I tekniken för överlappning mellan segment används venndiagram för att visa hur olika användarsegment står i förhållande till varandra. Använd denna teknik för att identifiera nya segment med användare som uppfyller komplexa kriterier. Läs mer.

Variabler är en uppsättning dimensioner, mätvärden och Google Analytics-segment som du kan använda i din utforskning. Du kan enkelt lägga till och ta bort variabler samt växla mellan Analytics-vyer och justera tidsperioden för utforskningar i panelen Variabler.

Inställningar är de variabler som för närvarande används i den valda utforskningstekniken. Lägg till nya variabler i inställningarna genom att dra eller dubbelklicka på dem i panelen Variabler. Inställningar innehåller även filter och andra konfigurationsalternativ som är specifika för den aktuella tekniken.

Begränsningar för Utforskningar

Utforskningar har följande begränsningar:

• Utforskningar är endast tillgängliga för Analytics 360-kunder.
  • Du kan skapa upp till 200 enskilda utforskningar per vy och användare.
    • Du kan skapa upp till 100 delade utforskningar per vy.
  • Du kan importera upp till tio segment per utforskning.
  • Samma samplingsgränser gäller för utforskningar som i Google Analytics 360.