Om Utforskninger

Få anvendbar innsikt om brukerne dine.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Utforskninger er et gratis, raskt og fleksibelt analyseverktøy utviklet med brukerne i bakhodet. Det er tilgjengelig for alle Google Analytics 360-kunder, som kan bruke det til å utforske, identifisere, sammenligne og iverksette tiltak med utgangspunkt i målgruppene sine.

Quick Tips: Introduction to Advanced Analysis

MERK: Utforskninger-funksjonen ble tidligere kalt «Advanced Analysis». Informasjonen i denne videoen er fortsatt nyttig, men noen elementer i brukergrensesnittet har nå nye navn.

Hva kan jeg gjøre med Utforskninger?

Med Utforskninger kan du dykke dypere ned i materien til Google Analytics-dataene dine og avdekke statistikk du kan omsette i konkrete tiltak. Du kan hente inn data fra andre Google Marketing Platform-produkter og fra Google Ads.

Med Utforskninger kan du enkelt konfigurere og bytte frem og tilbake mellom en rekke ulike utforskningsteknikker. Du kan raskt og enkelt få dataene dine fremstilt i detaljoversikter, sortere og refaktorere dataene og legge til og fjerne dimensjoner og beregninger. Med filtre og segmenter kan du identifisere akkurat de dataene som er aller viktigst for deg.

Når du har identifisert interessante datasett, kan du eksportere disse som Google Analytics-segmenter eller -målgrupper. Du kan dele utforskningene dine ikke bare med interessenter i hele organisasjonen, men også utenfor den. Du kan også eksportere dataene om du vil bruke dem i andre verktøy.

Slik fungerer utforskninger

Utforskninger grupperer arbeidet du har lagret, i Utforskninger-delen. I denne delen kan du enkelt finne alle utforskningene du selv har opprettet, og de som andre har delt med deg. Du kan komme i gang raskt ved å åpne en av utforskningsmalene.

Utforskninger består av én eller flere faner, og i hver av disse fanene kan du vise de aktuelle dataene med utgangspunkt i en bestemt utforskningsteknikk.

Teknikker styrer måten data fremstilles visuelt på. Sammenlignet med lignende teknikker du har tilgang til i standardutgaven av Google Analytics, får du bedre funksjonalitet med disse teknikkene.

I Utforskninger støttes per nå disse teknikkene:

Utforskninger i fritt format: Her kan du presentere dataene dine i tabeller med fleksibel utforming. Du kan dessuten bruke en rekke ulike visualiseringsstiler i utforskninger i fritt format. Som eksempler kan vi nevne linje-, stolpe- og sektordiagrammer. Finn ut mer.

Trakter: Her fremstilles kundereisen gjennom appen din eller nettstedet ditt visuelt. Med trakter kan du optimalisere brukeropplevelsen og identifisere målgrupper der du oppnår resultater som er henholdsvis bedre eller dårligere enn det som er forventet. Finn ut mer.

Segmentoverlapping: I denne teknikken brukes det Venn-lignende diagrammer som viser forholdet mellom ulike brukersegmenter. Med denne teknikken kan du identifisere nye brukersegmenter som innfrir avanserte kriterier. Finn ut mer.

Variabler: Dette er settene med dimensjoner, beregninger og Google Analytics-segmenter du kan benytte deg av i utforskninger. Du kan enkelt legge til og fjerne variabler, bytte mellom ulike Analytics-rapporteringsvisninger og justere tidsrommet utforskningen omfatter, via Variabler-panelet.

Innstillinger: Med dette menes variablene som per nå brukes i den valgte utforskningsteknikken. Du kan legge til nye variabler i innstillingene ved å dobbeltklikke på dem eller dra dem over i Variabler-panelet. Innstillingene omfatter også filtre og andre konfigurasjonsalternativer som er spesifikke for den aktuelle teknikken.

Grenser i Utforskninger

I Utforskninger gjelder disse grensene:

• Bare Analytics 360-kunder har tilgang til Utforskninger.
  • Du kan opprette opptil 200 separate utforskninger per rapporteringsvisning per bruker.
    • Du kan opprette opptil 100 delte utforskninger per rapporteringsvisning.
  • Du kan importere opptil ti segmenter per utforskning.
  • Utforskninger er underlagt de samme samplingsgrensene som Google Analytics 360.