[GA4] Hendelser

Mål antall brukerinteraksjoner i apper eller på nettsteder

Med hendelser kan du måle unike brukerinteraksjoner i apper eller på nettsteder. Eksempler på interaksjoner du kan måle med hendelser, er innlasting av sider, klikk på linker eller fullføring av kjøp.

Hvis du overfører oppsettet ditt fra Universal Analytics, kan du lese denne overføringsveiledningen i stedet.

Ulike typer hendelser

Hendelsestypene nedenfor samles inn automatisk:

• Hendelser som samles inn automatisk, er hendelser som Google Analytics samler inn som standard når du konfigurerer Google-taggen eller Tag Manager-kodebiten på nettstedet ditt eller via Google Analytics for Firebase SDK i appen din. Finn ut mer
  • Hendelser som registreres via forbedret måling, er hendelser som Google Analytics samler inn fra nettsteder når forbedret måling er slått på i Google Analytics. Finn ut mer

Noe implementering kreves for å kunne se hendelsestypene nedenfor i Analytics:

• Anbefalte hendelser er hendelser du implementerer selv, men som har forhåndsdefinerte navn og parametere. Med anbefalte hendelser får du tilgang til eksisterende og fremtidige rapporteringsfunksjoner. Finn ut mer
  • Egendefinerte hendelser er hendelser som du selv definerer. Sørg for at du bare oppretter egendefinerte hendelser når ingen andre hendelser fungerer for det aktuelle bruksområdet. I de fleste standardrapporter vises ikke egendefinerte hendelser. Dermed må du konfigurere egendefinerte rapporter eller utforskninger for å få verdifulle analyser. Finn ut mer

Slik ser du hendelser

Du kan se hendelsene dine når de utløses, ved å bruke Antall hendelser etter hendelsesnavn-kortet i sanntidsrapporten og sekundstrømmen (den midtre kolonnen) i DebugView-rapporten.

Når Analytics behandler hendelsesdataene, kan du se hendelsesdataene i disse rapportene: Hendelser-rapporten under Engasjement-emnet og Hendelser-rapporten under «Konfigurer» (i navigasjonspanelet til venstre).

Du kan også bruke utforskninger, BigQuery og Data API for å se hendelsesdataene.

Behandling av hendelser i bunker

De fleste av hendelsene brukere utløser på nettstedet ditt eller i appen din, sendes ikke enkeltvis. I stedet blir de fleste hendelser gruppert sammen (eller behandlet i bunker).

Hendelser blir imidlertid ikke behandlet i bunker under følgende omstendigheter:

• Konverteringshendelser overføres umiddelbart, selv om de inngår i en gruppe.
  • I beholdere som lastes inn i feilsøkingsmodus, blir aldri hendelser behandlet i bunker. Dette sørger for at hendelsene kan oppleves i sanntid.
  • Hendelser som oppbevares i enheten din, blir sendt når brukeren forlater en side.
  • I nettlesere uten støtte for sendBeacon API blir alle hendelser overført umiddelbart.