Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Se delen om Universal Analytics hvis du fortsatt bruker et Universal Analytics-område, siden denne typen område slutter å behandle data 1. juli 2023 (1. oktober 2023 for Analytics 360-områder).

[GA4] Hendelser

Mål antall brukerinteraksjoner i apper eller på nettsteder

Med hendelser kan du måle unike brukerinteraksjoner i apper eller på nettsteder. Eksempler på interaksjoner du kan måle med hendelser, er innlasting av sider, klikk på linker eller fullføring av kjøp.

Hvis du overfører oppsettet ditt fra Universal Analytics, kan du lese denne overføringsveiledningen i stedet.

Ulike typer hendelser

Hendelsestypene nedenfor samles inn automatisk:

• Hendelser som samles inn automatisk, er hendelser som Google Analytics samler inn som standard når du konfigurerer den globale nettstedstaggen eller Tag Manager-kodebiten på nettstedet ditt eller via Google Analytics for Firebase SDK i appen din. Finn ut mer
  • Hendelser som registreres via forbedret måling, er hendelser som Google Analytics samler inn fra nettsteder når forbedret måling er slått på i Google Analytics. Finn ut mer

Noe implementering kreves for å kunne se hendelsestypene nedenfor i Analytics:

• Anbefalte hendelser er hendelser du implementerer selv, men som har forhåndsdefinerte navn og parametere. Med anbefalte hendelser får du tilgang til eksisterende og fremtidige rapporteringsfunksjoner. Finn ut mer
  • Egendefinerte hendelser er hendelser som du selv definerer. Sørg for at du bare oppretter egendefinerte hendelser når ingen andre hendelser fungerer for det aktuelle bruksområdet. I de fleste standardrapporter vises ikke egendefinerte hendelser. Dermed må du konfigurere egendefinerte rapporter eller utforskninger for å få verdifulle analyser. Finn ut mer

Se hendelsene dine i Analytics

I sanntids- og DebugView-rapportene i Google Analytics ser du hendelser etter hvert som brukerne utløser dem. Når Analytics har behandlet hendelsesdataene, kan du se dem i rapporter, utforskninger, BigQuery og Analytics Data API via dimensjoner og beregninger.