[GA4] Gebeurtenissen

Gebruikersinteracties meten op een website of in een app

Met een gebeurtenis kunt u een unieke gebruikersinteractie op een website of app meten. Zo zijn een pagina laden, klikken op een link en een aankoop afronden allemaal interacties die u kunt meten met gebeurtenissen.

Lees deze migratiehandleiding als u migreert vanuit Universal Analytics.

Soorten gebeurtenissen

De volgende soorten gebeurtenissen worden automatisch verzameld:

• Automatisch verzamelde gebeurtenissen zijn gebeurtenissen die Google Analytics standaard verzamelt als u de Google-tag of het Tag Manager-fragment instelt op uw website of de Google Analytics voor Firebase-SDK in uw app. Meer informatie
  • Gebeurtenissen voor verbeterde meting zijn gebeurtenissen die Google Analytics verzamelt van websites als verbeterde meting is aangezet in Google Analytics. Meer informatie

Als u de volgende typen gebeurtenissen wilt bekijken in Analytics, moet u ze implementeren:

• Aanbevolen gebeurtenissen zijn gebeurtenissen die u zelf implementeert, maar die vooraf gedefinieerde namen en parameters hebben. Met deze gebeurtenissen krijgt u toegang tot bestaande en toekomstige rapportagemogelijkheden. Meer informatie
  • Aangepaste gebeurtenissen zijn gebeurtenissen die u definieert. Zorg dat u alleen aangepaste gebeurtenissen maakt als geen van de andere gebeurtenissen bij uw toepassing passen. Aangepaste gebeurtenissen komen niet voor in de meeste standaardrapporten. Voor een zinvolle analyse kunt u dus het beste aangepaste rapporten of verkenningen instellen. Meer informatie

Uw gebeurtenissen bekijken

U kunt uw gebeurtenissen bekijken op het moment dat ze worden geactiveerd via de kaart Aantal gebeurtenissen per gebeurtenisnaam in het rapport Realtime en de Secondenstream (de middelste kolom) in het rapport DebugView.

Nadat Analytics de gebeurtenisgegevens heeft verwerkt, kunt u het rapport Gebeurtenissen in het onderwerp Engagement en het rapport Gebeurtenissen in Configureren (in het linkernavigatiemenu) gebruiken om uw gebeurtenisgegevens te bekijken.

U kunt ook verkenningen, BigQuery en de Data API gebruiken om uw gebeurtenisgegevens te bekijken.

Gebeurtenisbundeling

De meeste gebeurtenissen die gebruikers op uw website of in uw app activeren, worden niet één voor één verstuurd. In plaats daarvan worden de meeste gebeurtenissen gegroepeerd (of gebundeld).

In de volgende gevallen worden gebeurtenissen echter niet gebundeld:

• Conversiegebeurtenissen worden meteen verstuurd, maar kunnen wel deel uitmaken van een bundel.
  • Als containers in de foutopsporingsmodus worden geladen, worden gebeurtenissen nooit gebundeld, zodat ze in realtime kunnen worden weergegeven.
  • Gebeurtenissen die door uw apparaat worden vastgehouden, worden verstuurd als een gebruiker een pagina verlaat.
  • In browseromgevingen die de sendBeacon-API niet ondersteunen, worden alle gebeurtenissen meteen verstuurd.