[GA4] Tietoja tapahtumista

Tapahtumat käynnistyvät käyttäjien toiminnasta sivustollasi tai sovelluksessasi
Tämä artikkeli koskee tapahtumia Google Analytics 4 ‑omaisuuksissa. Jos käytät Universal Analyticsia, lue tämä artikkeli.

Google Analytics 4 ‑raporteissa näkyvä data on peräisin tapahtumista, jotka käynnistyvät käyttäjien toiminnasta verkkosivustollasi tai sovelluksessasi. Esimerkiksi page_view‑tapahtuma käynnistyy joka kerta, kun käyttäjä katsoo verkkosivustollasi olevaa sivua. Alla kuvatusta Kaikki tapahtumat ‑raportista näet, kuinka monta kertaa tapahtumat, kuten page_view, käynnistyivät.

Monia tapahtumia (kuten page_view) voidaan kerätä ilman koodin lisäämistä. Nämä tapahtumat voivat olla riittäviä tarpeisiisi.

• Automaattisesti kerättävät tapahtumat ovat automaattisesti mukana perusdatankeruussa.
  • Tehostettu mittaus ‑tapahtumia kerätään automaattisesti, jos tehotettu mittaus on otettu käyttöön. Voit ottaa käyttöön / poistaa käytöstä yksittäisten tehostettujen mittaustapahtumien keräämisen Google Analytics 4 ‑omaisuutesi Järjestelmänvalvoja-sivulta.

Jos sinulla on tarvetta tarkemmalle datan keruulle, voit lisätä koodin kerättävien tapahtumien lisäämistä varten.

• Omat tapahtumat ovat tapahtumia, jotka nimeät ja otat käyttöön itse. Tarkista ennen oman tapahtuman käyttöönottoa, että käytössä ei ole automaattista, tehostettua mittausta tai suositeltua tapahtumaa, joka tekee jo sen, mitä tarvitset. Lue, kuinka voit ottaa omia tapahtumia käyttöön verkossa ja sovelluksissa.

Kaikki tapahtumat ‑raportti

Klikkaa vasemmanpuoleisesta raportointiruudusta Kaikki tapahtumat. Taulukossa näytetään kaikki tapahtumat, jotka sovelluksessa on käynnistetty aktiivisen ajanjakson aikana.

• Määrä ilmaisee, kuinka monta kertaa tapahtuma käynnistyi
  • Käyttäjät ilmaisee, kuinka moni käyttäjä käynnisti tapahtuman

Klikkaa taulukosta tapahtumaa, niin voit katsoa kyseisen tapahtuman tietojen raporttia. Kunkin raportin tiedot vaihtelevat tapahtuman mukaan.

• Käyttäjäkohtainen määrä ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjä on keskimäärin käynnistänyt tapahtuman
  • Arvo ilmaisee kaikkien tapahtuman yhteydessä toimitettujen value‑parametrien (esim. tulot, aika ja etäisyys) yhteenlasketun arvon.

Tiedot ilmaisevat eri asioita tapahtumasta riippuen. Esimerkiksi first_open-parametrin Tapahtumien määrä ‑mittari ilmaisee, kuinka monta kertaa sovellus avattiin ensimmäistä kertaa, kun taas in_app_purchase-parametrin Tapahtumien määrä ‑mittari ilmaisee, kuinka monta sovelluksen sisäistä ostosta sovelluksessa tehtiin.