Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät vielä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuutta, joka lopettaa datan käsittelyn 1.7.2023 (Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet 1.7.2024), tutustu Universal Analytics ‑osioon.

[GA4] Tietoja tapahtumista

Perehdy tarkemmin Google Analytics ‑tapahtumiin, esim. eri tapahtumatyyppeihin, niiden ryhmittelyyn ja käyttöönottoon.

Tapahtuman avulla voit mitata tiettyä käyttäjäinteraktiota verkkosivustolla tai sovelluksessa. Voit mitata esimerkiksi sivun lataamista, linkin klikkaamista ja ostoksen tekemistä.

Jos olet luopumassa Universal Analyticsista, lue tämä siirtymisopas.

Tapahtumatyypit

Seuraavantyyppiset tapahtumat kerätään automaattisesti:

• Automaattisesti kerätyt tapahtumat ovat tapahtumia, jotka Google Analytics kerää oletuksena, kun lisäät sivustollesi Google-tagin tai Tag Managerin koodinpätkän tai sovellukseesi Google Analytics for Firebase SDK:n. Lue lisää
  • Tehostetun mittauksen tapahtumat Google Analytics kerää verkkosivustoilta, kun tehostettu mittaus on käytössä Google Analyticsissa. Lue lisää

Seuraavantyyppiset tapahtumat on otettava erikseen käyttöön, jotta voit nähdä ne Analyticsissa:

• Suositellut tapahtumat on otettava käyttöön itse, mutta niillä on tietyt ennalta määritetyt nimet ja parametrit. Kun lisäät sivustollesi tai sovellukseesi suositeltuja tapahtumia, pääset hyödyntämään jo käytössä olevia ja tulevia raportointiominaisuuksia. Lue lisää
  • Muut tapahtumat ovat itse määrittelemiäsi tapahtumia. Luo muita tapahtumia vain silloin, kun et löydä sopivaa tapahtumavaihtoehtoa. Muut tapahtumat eivät näy useimmissa vakioraporteissa, joten sinun on luotava omia raportteja tai kartoituksia, jotta voit tehdä hyödyllisiä analyyseja. Lue lisää

Näin näet tapahtumat

Voit nähdä tapahtumat niiden käynnistyessä reaaliaikaisen raportin Tapahtumien määrä tapahtuman nimen mukaan ‑kortista ja DebugView-raportin Sekunnit-striimistä (keskimmäisestä sarakkeesta).

Kun Analytics on käsitellyt tapahtumadatan, näet sen Aktivoituminen-kohdan Tapahtumat-raportista ja Määritä-kohdan (vasemmalla navigaatiopaneelissa) Tapahtumat-raportista.

Voit katsella tapahtumadataa myös kartoitusten, BigQueryn ja Data APIn avulla.

Tapahtumien ryhmittely

Useimpia sivustolla tai sovelluksessa käynnistyviä tapahtumia ei lähetetä yksi kerrallaan. Sen sijaan ne ryhmitellään yhteen (tai järjestetään eriin).

Tapahtumia ei kuitenkaan järjestetä eriin seuraavissa tilanteissa:

• Konversiotapahtumat lähetetään heti, vaikka ne kuuluisivat johonkin erään.
  • Virheenkorjaustilassa ladatut säilöt eivät koskaan järjestä tapahtumia eriin, koska silloin et saa reaaliaikaista dataa.
  • Laitteelle väliaikaisesti tallentuneet tapahtumat lähetetään, kun käyttäjä poistuu sivulta.
  • Jos selainympäristö ei tue sendBeacon APIa, kaikki tapahtumat lähetetään välittömästi.

Huom. Kun käyttäjän laite siirtyy offline-tilaan (esim. kun käyttäjän internetyhteys katkeaa mobiilisovelluksen selaamisen aikana), Google Analytics tallentaa tapahtumadatan laitteelle ja lähettää datan, kun laite on taas verkossa. Analytics ei huomioi tapahtumia, jotka lähetetään yli 72 tuntia tapahtumien käynnistymisen jälkeen.