[GA4] Tapahtumat

Käyttäjien interaktioiden mittaaminen verkkosivustolla tai sovelluksessa

Tapahtuman avulla voit mitata tiettyä käyttäjäinteraktiota verkkosivustolla tai sovelluksessa. Voit mitata esimerkiksi sivun lataamista, linkin klikkaamista ja ostoksen tekemistä.

Jos olet luopumassa Universal Analyticsista, lue tämä siirtymisopas.

Tapahtumatyypit

Seuraavantyyppiset tapahtumat kerätään automaattisesti:

• Automaattisesti kerättävät tapahtumat Google Analytics kerää oletuksena, kun lisäät Google-tagin tai Tag Manager ‐koodinpätkän verkkosivustollesi tai Google Analytics for Firebase SDK:n sovellukseesi. Lue lisää
  • Tehostetun mittauksen tapahtumat Google Analytics kerää verkkosivustoilta, kun tehostettu mittaus on käytössä Google Analyticsissa. Lue lisää

Seuraavantyyppiset tapahtumat on otettava erikseen käyttöön, jotta voit nähdä ne Analyticsissa:

• Suositellut tapahtumat on otettava käyttöön itse, mutta niillä on tietyt ennalta määritetyt nimet ja parametrit. Kun lisäät sivustollesi tai sovellukseesi suositeltuja tapahtumia, pääset hyödyntämään jo käytössä olevia ja tulevia raportointiominaisuuksia. Lue lisää
  • Muut tapahtumat ovat itse määrittelemiäsi tapahtumia. Luo muita tapahtumia vain silloin, kun et löydä sopivaa tapahtumavaihtoehtoa. Muut tapahtumat eivät näy useimmissa vakioraporteissa, joten sinun on luotava omia raportteja tai kartoituksia, jotta voit tehdä hyödyllisiä analyyseja. Lue lisää

Näin näet tapahtumat

Voit nähdä tapahtumat niiden käynnistyessä käyttämällä Tapahtumien määrä tapahtuman nimen mukaan ‑korttia Reaaliaikainen-raportissa ja Sekunnit-striimiä (keskimmäistä saraketta) DebugView-raportissa.

Kun Analytics on käsitellyt tapahtumadatan, voit katsoa tapahtumadatasi Aktivoitumisaiheen Tapahtumat-raportista ja Määritä-kohdan (vasemmanpuoleisen navigaatiopaneelin) Tapahtumat-raportista.

Voit käyttää tapahtumadatan katsomiseen myös kartoitusta, BigQueryä ja Data APIa.

Tapahtumien käsittely erissä

Useimpia tapahtumia, jotka käyttäjät käynnistävät sivustollasi tai sovelluksessasi, ei lähetetä yksi kerrallaan. Sen sijaan ne ryhmitellään yhteen (tai järjestetään eriin).

Tapahtumia ei kuitenkaan järjestetä eriin seuraavissa tilanteissa:

• Konversiotapahtumat lähetetään aina heti, vaikka ne kuuluisivat erään.
  • Virheenkorjaustilassa ladatut säilöt eivät koskaan käsittele tapahtumia erissä, jotta tämä ei haittaa reaaliaikaista kokemusta.
  • Laitteesi säilyttämät tapahtumat lähetetään, kun käyttäjä poistuu sivulta.
  • Selainympäristöissä, jotka eivät tue sendBeacon APIa, kaikki tapahtumat lähetetään välittömästi.