[GA4] Google Analytics ‑dataan perustuvan uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotto

Tietoja uudelleenmarkkinoinnista

Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit aktivoida käyttäjiä uudelleen sen perusteella, mitä he tekevät sovelluksessasi tai sivustollasi. Kun käyttäjä vastaa yleisön käyttäytymisprofiilia (esim. saavuttamalla tason 9), hänet lisätään kyseiseen yleisöön ja hän voi nähdä mainoksia, jotka liittyvät tähän aiempaan toimintaan.

Voit luoda Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa yleisöjä yhdistämällä mitä tahansa ulottuvuuksia, mittareita ja tapahtumia (esim. in_app_purchase-tapahtumia käynnistäneet Androidin käyttäjät).

Lisäksi Analytics luo automaattisesti kaksi seuraavaa yleisöä:

• Ostajat: Tämä yleisöt sisältää käyttäjät, jotka ovat ostaneet sovelluksen taikka tehneet sovelluksen sisäisen ostoksen tai verkkokauppaostoksen.
  • Kaikki käyttäjät: Tämä yleisö sisältää käyttäjät, jotka ovat asentaneet sovelluksesi tai aloittaneet istunnon sivustollasi.

Kun linkität Analyticsin Google Ads ‐tileihisi ja otat mainosten personoinnin käyttöön

• Analyticsissa luomasi yleisöt viedään automaattisesti kyseisille tileille. Tämän jälkeen yleisöille voidaan kohdistaa uudelleenmarkkinointia Google-hakuverkostossa, Google Display ‑verkostossa ja YouTubessa.
  • Analytics täyttää yleisöt äskettäin lisätyillä jäsenillä, ja yleisöt ovat käytettävissä Google Adsissa keskimäärin yhden päivän kuluessa.
  • Voit tarkistaa yleisön arvioidun koon Google Adsista milloin tahansa. Huomaa, että vaikka Google Adsilta voi kulua jonkin aikaa uusien yleisöjen täyttämiseen niin, että ne ovat kokoarvioiden mukaisia, voit kuitenkin käyttää yleisöjä kampanjoissa jo ennen tätä.

Jos datasi sisältää käyttäjätunnuksia, kukin luomasi yleisö voi sisältää vain kyseisiin tunnuksiin liitettyjä käyttäjiä. Jos eksportoit yleisön linkitetyille Google Ads ‑tileillesi käyttäjätunnusten perusteella, tietoihin sisällytetään pelkästään viimeisin laite, jolla käyttäjätunnus havaittiin, ja personoituja mainoksia kohdistetaan vain kyseisiin laitteisiin.

Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotto

Näin voit ottaa Google Adsissa käyttöön uudelleenmarkkinointiluetteloita, jotka perustuvat Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa luomiisi Analytics-yleisöihin:

Jos linkität Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuden Google Adsin hallinnoijan tiliin, myös kaikilla hallinnoiduilla tileillä voidaan käyttää yleisöjäsi.

Jos poistat Analyticsin ja Google Adsin linkityksen, mainosryhmät, jotka on kohdistettu Analytics‑yleisöihin perustuviin uudelleenmarkkinointiyleisöihin, lakkaavat toimimasta.

Yleisön määritystä ohjataan Analytics‑mittauskokonaisuuden kautta. Google Adsin käyttäjät eivät voi tehdä muutoksia yleisöön, jota käytetään uudelleenmarkkinointiluettelon pohjana.

Lue lisää Google Adsin uudelleenmarkkinoinnista Google Analytics 4- tai Firebase-datan avulla.

Google Adsin dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöönotto

Verkkosivuston kävijöille kohdistettava dynaaminen uudelleenmarkkinointi ei ole vielä käytettävissä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa.

Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa sovelluksesi käyttäjille mainoksia, jotka liittyvät tiettyihin käyttäjien katsomiin tuotteisiin ja palveluihin. Voit ottaa dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sovelluksessasi seuraavasti:

1. Ota Google Adsin uudelleenmarkkinointi käyttöön edellä olevien ohjeiden mukaan.
  2. Ota käyttöön liiketoimintatyypillesi suositellut tapahtumat.
  3. Linkitä Google Ads‑ ja Analytics-tilisi. (Huom. Sinun on jaettava konversiotapahtumadataa sekä Analyticsista että Google Adsista.)
  4. Valitse, miten sovelluksesi lähettää attribuutiotapahtumia.

Mainosten personointiasetukset

Voit milloin tahansa poistaa mainosten personoinnin käytöstä mistä tahansa Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudesta kerättävän datan osalta. Lue lisää

Lisätietoa

Tavoita sivustosi kävijät tai sovelluksesi käyttäjät Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin avulla.