[GA4] Feilsøk problemer med tagger

Gjennomgå disse potensielle problemene hvis du har lagt til Google-tag-kodebiten eller Tag Manager-kodebitene i koden på nettstedet ditt, men du ikke ser data i rapportene dine.

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke problemer med taggene, og sjekke at Analytics registrerer besøk på nettstedet ditt, kan du bruke sanntidsrapporten, feilsøkingsmodusen eller Tag-assistenten. Finn ut mer

Hvis du ikke ser data i Google Analytics, kan dette skyldes ett eller flere av disse problemene:

• Du har ikke lagt til en tag på nettstedet ditt: Før du kan se data i Google Analytics, må du legge til enten Google-tag-kodebiten eller Tag Manager-kodebitene i koden på nettstedet ditt. Hvis du er usikker på hvilken kodebit du bør bruke, kan du lese artikkelen om valg av Google Tag Manager, Google-taggen eller Firebase.
  • Du har ikke limt inn Google-taggen på riktig sted: Hvis du har lagt til Google-tag-kodebiten i koden på nettstedet ditt, men du ikke ser data i Google Analytics, er det ikke sikkert at du har lagt til kodebiten på riktig sted. Sørg for å legge til Google-taggen etter den innledende <head>-HTML-taggen i koden på nettstedet. Du må legge til kodebiten på alle sidene på nettstedet ditt – Google Analytics samler bare inn data fra sidene på nettstedet som inneholder kodebiten.

Generelle problemer med tagger

Du har ikke lagt til en tag på nettstedet ditt

Før du kan se data i Google Analytics, må du legge til enten Google-tag-kodebiten eller Tag Manager-kodebitene i koden på nettstedet ditt. Hvis du er usikker på hvilken kodebit du bør bruke, kan du lese artikkelen om valg av Google Tag Manager, Google-taggen eller Firebase.

Hvis du ikke ser kodebiter i koden, kan du gå til Legg til en tag på nettstedet ditt for å finne ut hvordan du legger til en tag-kodebit. Hvis du ikke finner Google-taggen, kan du lese artikkelen om hvordan du finner Google-taggen.

Du ser sanntidsdata, men du ser ikke data i andre rapporter

I Google Analytics vises enkelte data i sanntid i sanntidsrapporten. Analytics behandler imidlertid alle dataene etter 24–48 timer. Hvis du fortsatt ikke ser data i rapportene dine etter 24–48 timer, kan du gjennomgå de andre problemene i denne artikkelen.

Nettplattformen din godtar «G»-ID-er, men ikke «UA»-ID-er

Hvis du bruker et innholdsstyringssystem eller en nettstedsbygger, og du vil legge til Google Analytics, finner du tag-ID-en i Google Analytics-området ditt. Tag-ID-en din har formatet «G-XXXXXX». Se Finn tag-ID-en din for å finne tag-ID-en.

Du vil oppdatere informasjonen om datastrømmen din

En nettdatastrøm inneholder all informasjon om et nettsted du har lagt til i Google Analytics. Så lenge du har redigeringstilgang (eller høyere) til Google Analytics-området, kan du oppdatere informasjonen ved å gå til innstillingene for datastrømmen.
Slik kan du åpne innstillingene for en nettdatastrøm:
  1. Klikk på Datastrømmer i Administrator-delen.
  2. Velg nettdatastrømmen som har informasjonen du vil endre.
  3. Klikk på Tilpass rapporten til høyre for Strømdetaljer-overskriften.
  4. Klikk på Oppdater strømmen for å lagre endringene.

Område-ID-en din er ugyldig

Du finner område-ID-en din ved å gå til Områdeinnstillinger under Administrator. Område-ID-en er plassert til høyre for Områdedetaljer-overskriften. Hvis det er tag-ID-en du har behov for, ser du Du bruker ikke riktig tag-ID.

Problemer med Google-taggen

Du har ikke limt inn Google-taggen på riktig sted

Hvis du har lagt til Google-tag-kodebiten i koden på nettstedet ditt, men du ikke ser noen data i Google Analytics, kan det hende at du ikke har lagt til kodebiten på riktig sted. Sørg for å legge til Google-taggen etter den innledende <head>-HTML-taggen i koden på nettstedet.

Du må legge til kodebiten på alle sidene på nettstedet ditt – Google Analytics samler bare inn data fra sidene på nettstedet som inneholder kodebiten.

En animert GIF som viser hvordan du kan installere nettstedstaggen for konverteringssporing i Google Ads

Du har ikke tilgang til Google-taggen

Du bruker ikke riktig tag-ID

For å finne tag-ID-en din, gå til Finn Google-taggen din. Når du finner Google-taggen, kan du sammenligne linjen nedenfor med linjen i taggen i koden på nettstedet ditt. Sørg for at tag-ID-en samsvarer med taggen på nettstedet.

gtag('config', 'G-XXXXXX');

Sjekk også at du ser på riktig konto og område. Bruk områdevelgeren for å velge riktig konto og område.

Taggen inneholder ekstra mellomrom eller tegn

Kopier og lim inn tag-kodebiten direkte i koden på nettstedet ditt ved hjelp av et redigeringsverktøy som bevarer kodeformateringen. Ikke bruk et tekstbehandlingsprogram når du skal kopiere taggen fra kontoen din. Tekstbehandlingsprogrammer kan legge til et ekstra mellomrom eller endre anførselstegnene i taggen. Taggen må ha riktig formatering for at den skal fungere.

Du ser ikke data for netthandel eller annonser eller andre data i rapportene dine

Du får se enkelte data i Analytics-området ditt når du legger til Google-tag-kodebiten eller Tag Manager-kodebitene i koden på nettstedet ditt. Hvis du legger til kodebiter på nettstedet ditt, henter Analytics data fra automatisk innsamlede hendelser, og hendelser som registreres via forbedret måling.
Avhengig av hvilken tilleggsinformasjon du vil samle inn, må du legge til ekstra konfigurasjon eller nettstedkode eller tilknytte tilleggskontoer. Hvis du for eksempel ønsker å se netthandelsdata, må du konfigurere netthandelshendelser. Hvis du vil se flere data fra Google Ads-kontoen din, må du tilknytte Google Ads-kontoen.

Du får ikke tilgang til kildeområdet når du bruker tilknyttede nettstedstagger

Hvis du mister administratortilgangen til Google Analytics-kildeområdet når du bruker tilknyttede nettstedstagger, eller hvis kildeområdet slettes, må du legge til en ny Google Analytics 4-tag på siden.

Problemer med Tag Manager

Beholderen din er ikke publisert

Kontroller at du har publisert beholderen etter at du har lagt til konfigurasjonstaggen for Google Analytics 4. Hvis du endrer en beholder, trer ikke disse i kraft før du har publisert beholderen.