[GA4] Problemen met de taginstellingen op uw website oplossen

Problemen met uw taginstellingen opsporen en oplossen, waardoor u geen gegevens in Google Analytics kunt zien

In de volgende gevallen ziet u mogelijk geen gegevens van uw website in Google Analytics:

De meetcode is niet op uw website geïnstalleerd

U kunt Google Analytics op uw website installeren met de Google-tag (gtag.js) of Google Tag Manager. Afhankelijk van de optie die u kiest, moet u 1 of 2 codefragmenten toevoegen aan elke pagina van uw website. Meer informatie over hoe u de meetcode installeert

Opmerking: Als u een contentmanagementsysteem of websitebouwer gebruikt waarvoor u een UA-ID moet gebruiken, bekijkt u Analytics instellen voor een op een CMS gehoste website.

De meetcode is onjuist geïnstalleerd

Dit zijn mogelijke redenen waarom uw code onjuist is geïnstalleerd:

Google-tag (gtag.js)

Het Google-tagfragment staat op de verkeerde plek

Zorg dat u de Google-tag toevoegt na de eerste HTML-tag <head> in uw websitecode.

U moet het fragment ook aan elke pagina van uw website toevoegen. Google Analytics verzamelt alleen gegevens van uw websitepagina's die het fragment bevatten.

Een animatie die laat zien hoe u de Google-tag installeert om conversies bij te houden in Google Ads

De Google-tag-ID is onjuist

Zo vindt u de juiste Google-tag-ID:
  1. Klik op Gegevensstreams en selecteer daarna de webgegevensstream voor de website.
  2. Kopieer in het gedeelte Streamdetails de metings-ID.

De metings-ID in het gedeelte Streamdetails moet dezelfde ID zijn als in uw Google-tag:

<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=Metings-ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'Metings-ID');
</script>

De Google-tag bevat extra witruimte of tekens

Kopieer het tagfragment uit Google Analytics en plak het rechtstreeks in uw websitecode met een teksteditor of een editor die de opmaak van de code behoudt.
Gebruik geen tekstverwerker om de tag vanuit uw account te kopiëren. Als u dit doet, voegt u mogelijk een extra spatie toe of wijzigt u de aanhalingstekens in de tag. De tag moet nauwkeurig worden opgemaakt, anders werkt deze niet zoals het hoort.

Tag Manager

Zie Problemen oplossen voor meer informatie over hoe u problemen met de instellingen van Tag Manager oplost.

De Tag Manager-fragmenten staan op de verkeerde plek

Zorg dat u het eerste Tag Manager-fragment zo hoog mogelijk in het gedeelte <head> van de pagina in uw websitecode zet en het tweede fragment meteen na de openingstag <body> toevoegt.

U moet de fragmenten ook aan elke pagina van uw website toevoegen. Google Analytics verzamelt alleen gegevens van uw websitepagina's die de fragmenten bevatten. Meer informatie

De Google-tag-ID is onjuist

Zo vindt u de juiste Google-tag-ID:
  1. Klik op Gegevensstreams en selecteer daarna de webgegevensstream voor de website.
  2. Kopieer in het gedeelte Streamdetails de metings-ID.

De metings-ID in het gedeelte Streamdetails moet dezelfde ID zijn als in uw GA4-configuratietag:

De GA4-configuratietag is niet ingesteld

Naast de installatie van de Tag Manager-fragmenten moet u de GA4-configuratietag instellen als u Tag Manager gebruikt om Google Analytics in te stellen. Meer informatie over de GA4-configuratietag

De GA4-configuratietag heeft geen triggervoorwaarde

De GA4-configuratietag moet een triggervoorwaarde hebben, die meestal wordt ingesteld voor als de pagina wordt geladen. Meer informatie over triggervoorwaarden

Er zijn zowel Tag Manager- als Google-tagfragmenten geïnstalleerd

Gebruik alleen de Google-tag of Tag Manager, niet beide. Als u beide methoden gebruikt, kan dat onbedoelde gevolgen hebben, zoals dubbele telling van gegevens van uw website. Als u zowel het Tag Manager-fragment als het Google-tagfragment heeft geïnstalleerd, verwijdert u de fragmenten voor een van deze implementatieopties.

De Tag Manager-wijzigingen zijn niet gepubliceerd

Nadat u de GA4-configuratietag heeft ingesteld, moet u uw wijzigingen publiceren door in Tag Manager op Sturen te klikken. Anders ziet u geen gegevens in Google Analytics.

Er is geen verkeer naar uw website gestuurd

Als u Google Analytics net voor het eerst heeft geïnstalleerd en er geen gegevens binnenkomen, is het mogelijk dat er geen verkeer op uw website is voor weergave in uw rapporten. Klik op verschillende onderdelen van de website en wacht ongeveer een minuut om te zien of die klikken worden weergegeven in het rapport Realtime.

Uw gegevens zijn nog niet verwerkt

In het rapport Realtime worden gegevens getoond als mensen uw website gebruiken. Als u Google Analytics net voor het eerst heeft geïnstalleerd, moet u maximaal 24 uur wachten totdat Google Analytics de gegevens van uw website heeft verwerkt en de gegevens in het rapport Realtime worden getoond.

Als u niet veel gebruikers op uw website heeft, kan Analytics drempelwaarden toepassen om de identiteit van individuele gebruikers te beschermen. U kunt bovenaan een rapport zien of er een drempelwaarde is toegepast. Meer informatie over drempelwaarden