[GA4] Vanlige feil med tagkonfigurasjoner

Hvis du har installert den globale nettstedstaggen eller Google Tag Manager, og du ikke ser data i rapportene dine etter et døgn, kan dette komme av én eller flere av årsakene nedenfor.

Hvis du ikke har installert en tag ennå, kan du lese om hvordan du konfigurerer Analytics på nettsteder eller i apper.

På nettplattformen må det oppgis en «UA-»-ID, men du har bare en «G-»-ID

Les Konfigurer Analytics for et nettsted et CMS-system er vert for.

Problemer med den globale nettstedstaggen (gtag.js)

Har du limt inn den globale nettstedstaggen på riktig sted?

Lim inn taggen rett etter den innledende <head>-taggen. Sånn finner du taggen:

1. Klikk på Administrator.
  2. Ta en titt i Område-kolonnen for å påse at du har valgt det nye Google Analytics 4-området, og klikk så på Datastrømmer etterfulgt av Nett. Klikk på datastrømmen.
  3. Klikk på Legg til en ny tag på siden under «Veiledning for tagging», og se etter «den globale nettstedstaggen (gtag.js)». A screenshot of the Install manually tab in the Installation instructions dialog.
    Med Analytics-sidetaggen mener vi hele kodedelen som vises. Den begynner med
    <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
    og slutter med
    </script>

Bruker du riktig tag?

Følg veiledningen ovenfor for å finne den globale nettstedstaggen. Sammenlign taggen du finner, med den som er satt inn på sidene på nettstedet ditt. Mer spesifikt må du sammenligne taglinjen nedenfor med den tilsvarende linjen i taggen på nettstedet:

gtag('config', 'G-ABCDABCD');

Få bekreftet at «G-»-ID-en samsvarer med ID-en på nettstedet.

Sjekk også at du er i området som tilhører nettstedet, når du ser på rapportene. Velg kontoen og området du vil se, via områdevelgeren eller Administrator-siden.

Ekstra mellomrom eller tegn

Kopiér og lim inn taggen direkte på nettstedet ved hjelp av et tekstredigeringsprogram eller et redigeringsprogram der kodeformateringen blir bevart. Ikke bruk et tekstbehandlingsprogram når du skal kopiere taggen fra kontoen din. Tekstbehandlingsprogrammer kan legge til et ekstra mellomrom eller endre anførselstegnene i taggen. Formateringen må være uendret for at taggen skal fungere.

Tilpasningsfeil

Hvis du tilpasser taggen, bør du merke deg at

• det skilles mellom store og små bokstaver i funksjonsnavn
  • boolske verdier (f.eks. true eller false) ikke skal ikke stå i anførselstegn

Google Analytics 4 og tilknyttede nettstedstagger

Hvis du mister administratortilgang til Google Analytics-kildeområdet hvor det brukes tilknyttede nettstedstagger, eller om kildeområdet blir slettet, må du tagge siden på nytt med taggen for Google Analytics 4-området før du kan gjøre flere endringer.

Problemer relatert til Google Tag Manager

Hvis du har lagt til tagger på nettstedet ditt med Google Tag Manager, kan problemene nedenfor føre til at du ikke ser data i rapportene.

Beholder som ikke er publisert

Sjekk at du publiserte beholderen etter at du la til Analytics-taggen. Hvis du endrer en beholder, trer ikke disse i kraft før du har publisert beholderen. Når du legger til eller endrer tagger, må du derfor publisere beholderen for at disse handlingene skal gjenspeiles på det publiserte nettstedet.

Taggen utløses ikke

Les Feilsøk problemer i brukerstøtten for Google Tag Manager.

Bekreft at taggen fungerer

Du kan kontrollere at taggen fungerer, ved å gå til nettstedet ditt og deretter se om besøket er registrert i sanntidsrapportene.

Du kan også sjekke om taggen er riktig implementert, ved hjelp av Google Tag-assistenten og nettlesertillegget Tag Assistant Companion. Tag-assistenten er det viktigste feilsøkingsverktøyet. Med nettlesertillegget – som er valgfritt å bruke, men anbefalt – får du tilgang til mer feilsøkingsinformasjon når du bruker Tag-assistenten.

Åpne Tag-assistenten | Installer Tag Assistant Companion | Finn ut mer om hvordan du kan bruke Tag-assistenten