Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑omaisuuksia. Jos käytät Universal Analytics ‑omaisuutta, katso ohjekeskuksen Universal Analytics ‑osio.

Analyticsin aloitusopas

Google Analyticsin ensimmäinen käyttöönotto
Tämä artikkeli on tarkoitettu kaikille niille, jotka käyttävät Google Analyticsia ensimmäistä kertaa ja haluavat ottaa Analyticsin käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.
  1. Luo Analytics-tili. Siirry osoitteeseen google.com/analytics. Jos haluat luoda tilin, klikkaa Start for free (Aloita maksutta). Jos sinulla on jo Google Analytics ‑tili, klikkaa Sign in to Analytics (Kirjaudu Analyticsiin).
  2. Ota Analytics käyttöön verkkosivustolla tai sovelluksessa.

Valinnaiset toiminnot

• Tutustu Google Analytics 4 ‑käyttöliittymään.
  • Lisää käyttäjiä, joiden on päästävä Analyticsiin, ja valitse heille käyttöoikeudet.
  • Lue lisää tapahtumista eli datan rakennuspalikoista.
  • Merkitse tärkeimmät tapahtumat konversioiksi.
  • Luo linkki Google Ads ‑tilille. Vie Analytics-yleisöt ja konversiotapahtumadata Google Adsiin. Näytä Google Ads ‑kampanjan data Analyticsin Käyttäytyminen-raporteissa.