[GA4] Skapa en organisation

Du skapar och hanterar organisationer på startsidan för Google Marketing Platform. Startsidan för Platform är tillgänglig för både Analytics 360- och Analytics Standard-konton på marketingplatform.google.com/home.

Läs mer om gränssnittet på startsidan för Platform.

Läs mer om hur du hanterar användare och produktkonton på startsidan för Platform.

Du behöver rollen som organisationsadministratör eller användaradministratör i Google Marketing Platform för att skapa en organisation.

Skapa organisationer

Så här skapar du en organisation från ditt Analytics-konto:

1. Klicka på organisations- och kontolänkarna högst upp på en Analytics-sida.
  2. Klicka på Öppna startsidan för Platform.
  3. Klicka på Administration > Organisationer > Skapa organisation.
  4. Ge organisationen ett namn, till exempel ditt företagsnamn.
  5. Välj de produktkonton du vill länka till organisationen:
    • Klicka på Länka.
    • Välj kontona du vill länka och klicka på Välj.
  6. Klicka på Skapa.

Informationen i dokumentationen till Google Marketing Platform gäller hantering av organisationer för Standard-konton, med undantag för information som gäller fakturering samt säljpartner och deras kunder.