[GA4] Slett eller endre kontoer, områder og datastrømmer i Google Analytics-kontoer

Finn ut hvordan du kan legge til, slette, opprette og administrere områder, kontoer og datastrømmer i Google Analytics-kontoen din.
Du må ha redigeringstilgang til den aktuelle Google Analytics-kontoen for å kunne endre og slette tilknyttede kontoer, områder og datastrømmer.
I denne artikkelen:

Endre kontoer

1. Klikk på Kontodetaljer under Kontoadministratorsiden.
  2. Endre kontonavn, virksomhetsland, alternativene for datadeling og tillegget om databehandling etter behov.
  3. Klikk på Lagre.

Endre områder

1. Klikk på Områdedetaljer under Områdeadministratorsiden.
  2. Endre disse innstillingene etter behov (finn ut mer om områdeinnstillinger):
    • Områdenavn
    • Bransjekategori
    • Tidssone i rapporteringen
    • Valuta
  3. Klikk på Lagre.

Endre underområder eller sammendragsområder

Rent generelt redigerer du under- og sammendragsområder ved å følge metoden beskrevet ovenfor, men det finnes visse forskjeller:

Endre datastrømmer (Google Analytics 4-områder)

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataadministratorsiden.
  2. Klikk på navnet på datastrømmen du vil endre. Et skjermbilde med opplysninger om strømmen vises.

Endre navnet på eller nettadressen for datastrømmen (nett)

På skjermbildet med opplysninger om strømmen kan du endre navnet på eller nettadressen til en nettdatastrøm.

1. Klikk på redigeringsikonet øverst til høyre på skjermbildet med opplysninger om nettstrømmen.
  2. Skriv inn det nye navnet på datastrømmen i Navnet på strømmen-feltet.
  3. For å oppdatere nettadressen velger du protokollen (http eller https) og skriver inn det nye domenet og den nye banen for nettadressen.
  4. Klikk på Oppdater strømmen for å lagre endringene.

Endre områder og innstillinger for datastrømmer

Du kan også gjøre dette:

Slett kontoer

1. Klikk på Kontodetaljer under Kontoadministratorsiden.
  2. Klikk på Flytt til papirkurven.

Slett områder

1. Klikk på Områdedetaljer under Områdeadministratorsiden.
  2. Klikk på Flytt til papirkurven.

Slett underområder eller sammendragsområder

Du må ta høyde for flere faktorer når du skal slette under- og sammendragsområder.

Finn ut mer om sletting av underområder

Finn ut mer om sletting av sammendragsområder

Slett datastrømmer (Google Analytics 4-områder)

Dette skjer hvis du sletter en datastrøm:

• Du kan ikke angre slettingen (gjenopprette den).
  • Eventuelle produktintegrasjoner som er avhengige av den aktuelle datastrømmen (f.eks. BigQuery Export), slutter å fungere.
  • Den samme appdatastrømmen som brukes i et Firebase-prosjekt som er knyttet sammen med Google Analytics 4, blir ikke berørt.
  1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataadministratorsiden.
  2. Klikk på raden for datastrømmen.
  3. Klikk på Mer øverst til høyre > Slett strømmen.

Hvis du bruker tilknyttede nettstedstagger

Hvis du bruker tilknyttede nettstedstagger med en nettdatastrøm som du vil slette, må du fjerne de tilknyttede nettstedstaggene før du sletter datastrømmen. Veiledning