[GA4] Accounts, property's en gegevensstreams bewerken in of verwijderen uit een Google Analytics-account

Ontdek hoe u property's, accounts en gegevensstreams in uw Google Analytics-account kunt toevoegen, verwijderen, maken en beheren.
U heeft de rol Bewerker nodig om accounts, property's en gegevensstreams in een Google Analytics-account te bewerken en te verwijderen.
In dit artikel:

Een account bewerken

1. Klik op de pagina Beheerder onder Account op Accountgegevens.
  2. Wijzig zo nodig de accountnaam, het land van het bedrijf en de opties voor het delen van gegevens en het Amendement gegevensverwerking.
  3. Klik op Opslaan.

Een property bewerken

1. Klik in Beheerder onder Property op Propertygegevens.
  2. Pas de instellingen aan (meer informatie over property-instellingen):
    • Propertynaam
    • Branchecategorie
    • Tijdzone voor rapportage
    • Valuta
  3. Klik op Opslaan.

Een subproperty of overzichtsproperty bewerken

Over het algemeen bewerkt u subproperty's en overzichtsproperty's via dezelfde bovenstaande methode, maar er zijn enkele verschillen:

Een gegevensstream bewerken (Google Analytics 4-property's)

1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstreams.
  2. Klik op de naam van de gegevensstream die u wilt bewerken. U krijgt het scherm met streamgegevens te zien.

Naam of URL van gegevensstream bewerken (web)

In het scherm met streamgegevens kunt u de naam of URL van een webgegevensstream wijzigen.

1. Klik rechtsboven in het scherm Webstreamgegevens op het icoon Bewerken .
  2. Geef in het veld Naam van stream de nieuwe naam op voor de gegevensstream.
  3. Als u de website-URL wilt updaten, selecteert u het protocol (http of https) en vult u het nieuwe URL-domein en -pad in.
  4. Klik op Stream updaten om de wijzigingen op te slaan.

Eigenschappen en instellingen van gegevensstreams bewerken

U kunt ook de volgende acties uitvoeren voor de gegevensstream:

Een account verwijderen

1. Klik op de pagina Beheerder onder Account op Accountgegevens.
  2. Klik op Weggooien.

Een property verwijderen

1. Klik in Beheerder onder Property op Propertygegevens.
  2. Klik op Weggooien.

Een subproperty of overzichtsproperty verwijderen

Er zijn aanvullende factoren waarmee u rekening moet houden als u subproperty's en overzichtsproperty's verwijdert.

Meer informatie over hoe u subproperty's verwijdert

Meer informatie over hoe u overzichtsproperty's verwijdert

Een gegevensstream verwijderen (Google Analytics 4-property's)

Als u een gegevensstream verwijdert, gebeurt het volgende:

• U kunt de verwijdering niet ongedaan maken.
  • Productintegraties die afhankelijk zijn van die gegevensstream (bijv. BigQuery Export) werken niet meer.
  • Dit heeft geen invloed op dezelfde app-gegevensstream die wordt gebruikt in een Firebase-project dat is gekoppeld aan Google Analytics 4.
  1. Klik in Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens op Gegevensstream.
  2. Klik op de rij voor de gegevensstream.
  3. Klik rechtsboven op Meer > Stream verwijderen.

Als u gekoppelde sitetags gebruikt

Als u gekoppelde sitetags gebruikt met een webgegevensstream die u wilt verwijderen, verwijdert u de gekoppelde sitetags voordat u de gegevensstream verwijdert. Instructies