[GA4] Accounts, property's en gegevensstreams bewerken of verwijderen

U heeft de rol Bewerker nodig om accounts, property's en gegevensstreams in een Google Analytics-account te bewerken en te verwijderen.

Een account bewerken

1. Klik op Beheerder.
  2. Gebruik de dropdownkiezer bovenaan de kolom Account om het account te selecteren dat u wilt bewerken.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Wijzig zo nodig de accountnaam, het land van het bedrijf en de opties voor het delen van gegevens en het Amendement gegevensverwerking.
  5. Klik op Opslaan.

Een property bewerken

1. Klik op Beheerder.
  2. Gebruik de dropdownkiezer bovenaan de kolom Property om een property te selecteren die u wilt bewerken.
  3. Klik op Property-instellingen.
  4. Pas desgewenst de instellingen aan. (Meer informatie over property-instellingen)
  5. Klik op Opslaan.

Een subproperty of overzichtsproperty bewerken

Over het algemeen bewerkt u subproperty's en overzichtsproperty's via dezelfde bovenstaande methode, maar er zijn enkele verschillen:

Een gegevensstream bewerken (Google Analytics 4-property's)

1. Klik op Beheerder.
  2. Klik op Gegevensstreams.
  3. Klik op de naam van de gegevensstream die u wilt bewerken. U krijgt het scherm met streamgegevens te zien.

Naam of URL van gegevensstream bewerken (web)

In het scherm met streamgegevens kunt u de naam of URL van een webgegevensstream wijzigen.

1. Klik rechtsboven in het scherm Webstreamgegevens op het icoon Bewerken .
  2. Geef in het veld Naam van stream de nieuwe naam op voor de gegevensstream.
  3. Als u de website-URL wilt updaten, selecteert u het protocol (http of https) en vult u het nieuwe URL-domein en -pad in.
  4. Klik op Stream updaten om de wijzigingen op te slaan.

Eigenschappen en instellingen van gegevensstreams bewerken

U kunt ook de volgende acties uitvoeren voor de gegevensstream:

Een account verwijderen

1. Klik op Beheerder.
  2. Gebruik de dropdownkiezer bovenaan de kolom Account om het account te selecteren dat u wilt verwijderen.
  3. Klik in de kolom Account op Accountinstellingen.
  4. Klik op Weggooien (rechtsboven in het scherm Accountinstellingen).

Een property verwijderen

1. Klik op Beheerder.
  2. Gebruik de dropdownkiezer in de kolom Property om de property te selecteren die u wilt verwijderen.
  3. Klik in de kolom Property op Property-instellingen.
  4. Klik op Weggooien (naast Property verplaatsen, rechtsboven in het scherm Accountinstellingen).

Een subproperty of overzichtsproperty verwijderen

Er zijn aanvullende factoren waarmee u rekening moet houden als u subproperty's en overzichtsproperty's verwijdert.

Meer informatie over hoe u subproperty's verwijdert

Meer informatie over hoe u overzichtsproperty's verwijdert

Een gegevensstream verwijderen (Google Analytics 4-property's)

Als u een gegevensstream verwijdert, gebeurt het volgende:

• U kunt de verwijdering niet ongedaan maken.
  • Productintegraties die afhankelijk zijn van die gegevensstream (bijv. BigQuery Export) werken niet meer.
  1. Klik op Beheerder.
  2. Gebruik de dropdownkiezer in de kolom Property om de property te selecteren die u wilt verwijderen.
  3. Klik in de kolom Property op Gegevensstreams.
  4. Klik op de rij voor de gegevensstream.
  5. Klik rechtsboven op Meer > Stream verwijderen.

Als u gekoppelde sitetags gebruikt

Als u gekoppelde sitetags gebruikt met een webgegevensstream die u wilt verwijderen, verwijdert u de gekoppelde sitetags voordat u de gegevensstream verwijdert. Instructies