[GA4] Tilien, mittauskokonaisuuksien ja datastriimien muokkaaminen tai poistaminen

Katso, miten voit muokata tai poistaa mittauskokonaisuuksia, tilejä ja datastriimejä Google Analytics ‑tilillä.
Jos haluat muokata tai poistaa tilejä, mittauskokonaisuuksia tai datastriimejä Google Analytics ‑tilillä, sinulla on oltava muokkaajan rooli.
Sisällys:

Tilin muokkaaminen

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tili-kohdasta Tilitiedot.
  2. Tee haluamasi muutokset tilin nimeen, yrityksen maahan, datan jakamisasetuksiin ja datankäsittelyä koskevaan lisäykseen liittyviin asetuksiin.
  3. Klikkaa Tallenna.

Mittauskokonaisuuden muokkaaminen

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden tiedot.
  2. Muokkaa haluamiasi asetuksia (lue lisää mittauskokonaisuuden asetuksista):
    • Mittauskokonaisuuden nimi
    • Toimialaluokka
    • Raportoinnin aikavyöhyke
    • Valuutta
  3. Klikkaa Tallenna.

Alamittauskokonaisuuden tai koostemittauskokonaisuuden muokkaaminen

Ala- ja koostemittauskokonaisuuksia muokataan yleisesti ottaen yllä kuvailtuun tapaan, mutta lisäksi voit tehdä niihin seuraavia muutoksia:

Datastriimin muokkaaminen (Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet)

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
  2. Klikkaa muokattavan datastriimin nimeä. Striimin tiedot sisältävä näyttö avautuu.

Datastriimin nimen tai URL-osoitteen muokkaaminen (sivusto)

Voit vaihtaa striimin tietonäytöltä sivustodatastriimin nimen tai URL-osoitteen.

1. Klikkaa sivustostriimin tietonäytön oikeasta yläkulmasta muokkauskuvaketta .
  2. Lisää Striimin nimi ‐kenttään datastriimin uusi nimi.
  3. Voit päivittää verkkosivuston URL-osoitteen valitsemalla protokollan (http tai https) ja lisäämällä uuden URL-osoitteen verkkotunnuksen ja polun.
  4. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä striimi.

Datastriimin ominaisuuksien ja asetusten muokkaaminen

Voit tehdä myös seuraavat datastriimiin liittyvät asiat:

Tilin poistaminen

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tili-kohdasta Tilitiedot.
  2. Valitse Siirrä roskakoriin.

Mittauskokonaisuuden poistaminen

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Mittauskokonaisuus-kohdasta Mittauskokonaisuuden tiedot.
  2. Valitse Siirrä roskakoriin.

Alamittauskokonaisuuden tai koostemittauskokonaisuuden poistaminen

Poistaessasi ala- ja koostemittauskokonaisuuksia sinun on otettava huomioon myös joitakin muita tekijöitä.

Lue lisää alamittauskokonaisuuksien poistamisesta.

Lue lisää koostemittauskokonaisuuksien poistamisesta.

Datastriimin poistaminen (Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet)

Jos poistat datastriimin

• et voi kumota poistamista (palauttaa datastriimiä)
  • kaikki siihen perustuvat tuoteintegraatiot (esim. BigQuery Export) lakkaavat toimimasta
  • poistaminen ei vaikuta samaan sovellusdatastriimiin, jota käytetään Google Analytics 4:ään linkitetyssä Firebase-projektissa.
  1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimi.
  2. Klikkaa datastriimin riviä.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää > Poista striimi.

Yhdistetyt sivustotagit

Jos käytät yhdistettyjä sivustotageja ja haluat poistaa niiden sisältämän sivuston datastriimin, poista ensin yhdistetyt sivustotagit ja vasta sitten datastriimi. Katso ohjeet.