Tilføj en konto, ejendom eller datastrøm

Konfigurer en Google Analytics-ejendom, så den repræsenterer dit website og/eller din app.

Det tager kun et par minutter at oprette en konto, ejendom eller datastrøm for et enkelt website.

Når du har oprettet din ejendom og dine datastrømme, skal du føje sidetagget til dit website.

Du skal have redigeringstilladelse for at føje ejendomme og datastrømme til en Google Analytics-konto.

Opret en Analytics-konto

En konto er dit adgangspunkt til Google Analytics. Du skal have mindst én Analytics-konto. Hvis du allerede har brugt Analytics, har du allerede en konto og ønsker måske ikke at tilføje en ny.

1. Log ind på Analytics, hvis du ikke allerede er logget ind.
  2. Klik på Administrator.
  3. Klik på Opret konto i kolonnen Konto.
  4. Angiv et kontonavn.
  5. Konfigurer indstillingerne for datadeling for at styre, hvilke data du deler med Google.
  6. Klik på Næste for at føje den første ejendom til kontoen.

Tilføj en ejendom

Du skal have redigeringstilladelse for at føje ejendomme og datastrømme til en Google Analytics-konto. Hvis du har oprettet denne konto, har du automatisk redigeringstilladelse.

Du kan føje op til 100 ejendomme til hver Analytics-konto. Kontakt din Account Manager, hvis du vil hæve denne grænse.

Sådan tilføjer du en ejendom:

1. Fortsætter du fra "Opret en Analytics-konto" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.Andre muligheder:
    • Log ind på Analytics, hvis du ikke allerede er logget ind.
    • Klik på Administrator.
    • Tjek kolonnen Konto for at sikre, at du har valgt den rigtige konto. Klik derefter på Opret ejendom i kolonnen Ejendom.
  2. Angiv et navn for ejendommen.
    Google Analytics 4-ejendomme er nu standarden. Hvis du vil oprette en Universal Analytics-ejendom i stedet, skal du følge trinnene under Universal Analytics herunder.
  3. Vælg tidszone til rapportering. Analytics bruger denne som dagsafgrænsning for dine rapporter, uanset hvor dataene stammer fra.
    • Hvis du vælger en tidszone, hvor der bruges sommertid, foretages der justering i henhold hertil i Analytics. Hvis du ikke ønsker, at der skal foretages justering i Analytics på grund af sommertid, kan du bruge Greenwich Mean Time i stedet for din lokale tidszone.
    • Ændring af tidszonen påvirker kun data fremover og ikke tidligere data. Hvis du ændrer tidszonen for en eksisterende ejendom, vil du muligvis se et fladt punkt eller en stigning i dine data. Det kan skyldes et tidsskifte frem eller tilbage i tiden. Dine rapportdata kan henvise til den gamle tidszone for en kort periode, når du har opdateret dine indstillinger, indtil Analytics-serverne har behandlet ændringen.
  4. Vælg den valuta, du vil bruge til rapportering.
  5. Klik på Næste, og angiv oplysninger om din virksomhed. Vælg en branchekategori og en virksomhedsstørrelse, og angiv de måder, som du bruger Analytics på.
  6. Klik på Opret.
  7. Acceptér Analytics' servicevilkår og tillægget vedrørende databehandling.

Dit næste trin er at tilføje en eller flere datastrømme.

Tilføj datastrømme

Når du har tilføjet en datastrøm, kan der gå op til 24 timer, før der vises data i dine rapporter. Du kan maksimalt oprette 50 datastrømme pr. ejendom.
  1. Fortsætter du fra "Tilføj en ejendom" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.  Andre muligheder:
    • Log ind på Analytics, hvis du ikke allerede er logget ind.
    • Klik på Administrator
    • I kolonnen Konto kan du tjekke, at du har valgt den ønskede konto. Tjek derefter kolonnen Ejendom for at sikre, at du har valgt den ønskede ejendom.
    • Klik på Datastrømme i kolonnen Ejendom.
  2. Klik på Tilføj strøm, og klik derefter på iOS-app, Android-app eller Web.

iOS-app eller Android-app

Når du tilføjer en appdatastrøm, opretter Analytics et tilsvarende Firebase-projekt og en appdatastrøm og linker automatisk Firebase-projektet til din ejendom, hvis dit projekt og din ejendom ikke allerede er linket. Du kan ikke linke til et eksisterende Firebase-projekt fra Analytics i øjeblikket.

1. Angiv iOS-pakke-id'et eller Android-pakkenavnet, appnavnet og App Store-id'et (for iOS), og klik derefter på Registrer app.

Analytics gennemgår trinnene for oprettelse af et Google Cloud-projekt, et Firebase-projekt, linkning af Firebase-projektet til Analytics og oprettelse af appstrømmen.
    2. Klik på Næste.
    3. Følg vejledningen for at downloade en konfigurationsfil til din app.
    4. Klik på Næste.
    5. Følg vejledningen for at tilføje Firebase-SDK'et til din app.
    6. Klik på Næste.
    7. Start din app for at bekræfte installationen af SDK, og at appen kommunikerer med Googles servere.
    8. Klik på Udfør.

Du kan også klikke på Spring dette trin over, hvis du vil fuldføre appkonfigurationen på et senere tidspunkt.
    Web
    1. Angiv webadressen for dit website, f.eks. "eksempel.dk" og et navn på strømmen, f.eks. "Eksempel A/S (webstrøm)".
    2. Du har mulighed for at aktivere eller deaktivere forbedret måling. Forbedret måling indsamler automatisk sidevisninger og andre hændelser. Når datastrømmen er oprettet, kan du altid gå tilbage og individuelt deaktivere de forbedrede målingshændelser, som du ikke vil indsamle. Så vi anbefaler, at du aktiverer forbedret måling nu.
    3. Klik på Opret strøm.

Det næste trin består i at føje sidetagget til dit website. Du lærer, hvordan du gør dette, i en separat artikel. Læs Konfigurer Analytics-tagget.

Hvis du vil tilføje en Universal Analytics-ejendom (i stedet for en Google Analytics 4-ejendom)

Universal Analytics-ejendommen er en del af en tidligere version af Analytics og understøtter kun webmåling. Den anbefales ikke til nye Analytics-brugere.
  1. Fortsætter du fra "Opret en Analytics-konto" ovenfor? Hvis det er tilfældet, kan du gå videre til trin 2.Andre muligheder:
    1. Log ind på Analytics, hvis du ikke allerede er logget ind.
    2. Klik på Administrator.
    3. Tjek kolonnen Konto for at sikre, at du har valgt den rigtige konto. Klik derefter på Opret ejendom i kolonnen Ejendom.
  2. Angiv et navn for ejendommen.
  3. Vælg tidszone til rapportering. Analytics bruger denne som dagsafgrænsning for dine rapporter, uanset hvor dataene stammer fra.
    • Hvis du vælger en tidszone, hvor der bruges sommertid, foretages der justering i henhold hertil i Analytics. Hvis du ikke ønsker, at der skal foretages justering i Analytics på grund af sommertid, kan du bruge Greenwich Mean Time i stedet for din lokale tidszone.
    • Ændring af tidszonen påvirker kun data fremover og ikke tidligere data. Hvis du ændrer tidszonen for en eksisterende ejendom, vil du muligvis se et fladt punkt eller en stigning i dine data. Det kan skyldes et tidsskifte frem eller tilbage i tiden. Dine rapportdata kan henvise til den gamle tidszone for en kort periode, når du har opdateret dine indstillinger, indtil Analytics-serverne har behandlet ændringen.
  4. Vælg den valuta, du vil bruge til rapportering.
  5. Klik på Vis avancerede valgmuligheder (under felterne til ejendomsoprettelse).
  6. Slå kontakten for Opret en Universal Analytics-ejendom til.
  7. Angiv websitets adresse. Vælg protokollen (HTTP eller HTTPS).

De fleste domænehosts understøtter kun UTF-8-tegn i webadresser. Brug enten UTF-8-tegn eller punycode til symboler og eventuelle ikke-UTF-8-tegn (herunder kyrilliske tegn) i domænenavnet. Prøv et punycode-konverteringsprogram for at få hjælp til dette.

På dette tidspunkt i processen kan du vælge at oprette både en Google Analytics 4-ejendom og en Universal Analytics-ejendom eller kun en Universal Analytics-ejendom. Hvis du opretter begge, kan du oprette en forbindelse mellem dem, som giver dig mulighed for at migrere konfigurationen af din Universal Analytics-ejendom til din Google Analytics 4-ejendom.

Opret både en Google Analytics 4- og en Universal Analytics-ejendom

1. Hvis du vil oprette en tilsvarende Google Analytics 4-ejendom, skal du vælge Opret både en Google Analytics 4- og en Universal Analytics-ejendom.

Hvis du vælger denne mulighed, kan du aktivere eller deaktivere forbedret måling for din Google Analytics 4-ejendom. Forbedret måling indsamler automatisk sidevisninger og andre hændelser.

1. Klik på Næste, og angiv oplysninger om din virksomhed. Vælg en branchekategori og en virksomhedsstørrelse, og angiv de måder, som du bruger Analytics på.
  2. Klik på Opret.
  3. Hvis du opretter en ny konto, skal du acceptere Analytics' servicevilkår og tillægget vedrørende databehandling og klikke på Udfør.
  4. Analytics viser din nye webstrøm. Klik på den for at få flere oplysninger.
  5. Klik på teksten "Globalt websitetag (gtag.js)", hvorefter Analytics viser dit globale websitetag. Næste trin er at kopiere dette tag og føje det til dine websider.

Analytics opretter også webdatastrømmen for din Google Analytics 4-ejendom.

Når du har føjet det globale websitetag til dine websider, vil data fra dit website være tilgængelige i begge dine ejendomme.

Opret kun en Universal Analytics-ejendom

1. Hvis du kun vil oprette Universal Analytics-ejendommen, skal du vælge Opret kun en Universal Analytics-ejendom.
  2. Klik på Næste, og angiv oplysninger om din virksomhed. Vælg en branchekategori og en virksomhedsstørrelse, og angiv de måder, som du bruger Analytics på.
  3. Klik på Opret.

Acceptér Analytics' servicevilkår og tillægget vedrørende databehandling, hvis du bliver bedt om det, og klik på Udfør.

Analytics viser dit globale websitetag. Næste trin er at kopiere dette tag og føje det til dine websider.