[GA4] Configurar Analytics per a un lloc web o aplicació

Aquest article està dirigit a qualsevol persona que vulgui configurar Analytics (mitjançant una propietat de Google Analytics 4) en un lloc web o aplicació nous. Si necessiteu un identificador de seguiment "UA-", llegiu aquest article.
Teniu diversos llocs web o aplicacions? Obteniu informació sobre com podeu estructurar el compte d'Analytics.

Crear un compte d'Analytics

El primer pas és configurar un compte d'Analytics, tret que ja en tingueu un. Si és així, passeu a crear una propietat, a menys que vulgueu crear un compte independent per a aquest lloc web o aplicació. Per exemple, pot ser que us interessi crear un altre compte si aquest lloc web o aplicació pertanyen a una empresa diferent.

1. A la columna Compte de la pàgina Administració, feu clic a Crea un compte.
  2. Introduïu un nom per al compte. Ajusteu la configuració de compartició de dades per poder controlar quines dades compartiu amb Google.
  3. Feu clic a Següent per afegir la primera propietat al compte.

Crear una propietat de Google Analytics 4

Cal tenir la funció d'editor per afegir propietats a un compte de Google Analytics. Si heu creat aquest compte, tindreu la funció d'editor automàticament.

Podeu afegir fins a 100 propietats (qualsevol combinació de propietats de Universal Analytics i Google Analytics 4) a un compte d'Analytics. Per augmentar aquest límit, contacteu amb el vostre representant d'assistència.

Per crear una propietat:

1. Veniu de l'apartat "Crear un compte d'Analytics" de més amunt? Si és així, aneu directament al pas 2. En cas contrari:
    • A Administració, consulteu la columna Compte per assegurar-vos que hàgiu seleccionat el compte correcte. A continuació, a la columna Propietat, feu clic a Crea una propietat.
  2. Introduïu un nom per a la propietat (per exemple, "Lloc web de La meva empresa, SL") i seleccioneu la zona horària dels informes i la moneda. Si un visitant arriba al vostre lloc web el dimarts en la seva zona horària, però és dilluns a la vostra zona horària, es registra que la visita ha tingut lloc el dilluns.
    • Si trieu una zona horària amb canvi d'horari d'estiu, Analytics s'adaptarà automàticament als canvis d'hora. Si no voleu que s'hi adapti, utilitzeu l'hora del meridià de Greenwich.
    • El canvi de zona horària només afectarà les dades que es generin en endavant. Si canvieu la zona horària d'una propietat existent, és possible que vegeu un punt pla o un pic a les dades a causa del canvi d'hora cap endavant o cap enrere, respectivament. Pot ser que les dades dels informes facin referència a la zona horària anterior durant un breu període de temps després d'haver actualitzat la configuració, fins que els servidors d'Analytics no hagin processat el canvi.
    • Us recomanem que no canvieu la zona horària d'una propietat més d'una vegada al dia perquè Analytics pugui processar el canvi.
  3. Feu clic a Següent. Seleccioneu la categoria del sector i la mida de l'empresa.
  4. Feu clic a Crea i accepteu les condicions del servei d'Analytics i l'Esmena relativa al tractament de dades.

Afegir un flux de dades

1. Veniu de l'apartat "Crear una propietat" de més amunt? Si és així, aneu directament al pas 2. En cas contrari:
    • A la pàgina Administració, consulteu la columna Compte per assegurar-vos que hàgiu seleccionat el compte que vulgueu. A continuació, consulteu la columna Propietat per assegurar-vos que hàgiu seleccionat la propietat que vulgueu.
    • A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades i, després, a Afegeix un flux.
  2. Feu clic a Aplicació d'iOS, Aplicació d'Android o Web.

Aplicació d'iOS o d'Android

Quan afegiu un flux de dades d'aplicació, Analytics crea el projecte de Firebase i el flux de dades d'aplicació corresponents i enllaça automàticament el projecte de Firebase a la vostra propietat si encara no estan enllaçats.

Podeu fer un enllaç a un projecte de Firebase que ja tingueu, però heu de fer-lo des de Firebase (i per a una propietat de GA4 que encara no s'hagi enllaçat a Firebase). Obteniu informació.
  1. Introduïu l'identificador de paquet d'iOS o el nom del paquet d'Android, el nom de l'aplicació i, en el cas d'iOS, l'identificador de l'App Store. A continuació, feu clic a Registra l'aplicació.
  2. Feu clic a Següent i seguiu les instruccions per baixar el fitxer de configuració per a l'aplicació.
  3. Feu clic a Següent i seguiu les instruccions per afegir el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Google Analytics for Firebase a la vostra aplicació.
  4. Feu clic a Següent.
  5. Executeu l'aplicació per verificar la instal·lació de l'SDK i que l'aplicació es comunica amb els servidors de Google.
  6. Feu clic a Finalitza. També podeu fer clic a Omet aquest pas si voleu finalitzar la configuració de l'aplicació més endavant.
Web
  1. Introduïu l'URL del lloc web, com ara "example.com", i poseu un nom al flux de dades, com ara "Exemple, SA (flux web)".
  2. Teniu l'opció d'activar o de desactivar el mesurament millorat, que recull automàticament les visualitzacions de pàgina i altres esdeveniments. Un cop s'hagi creat el flux de dades, podeu tornar enrere en qualsevol moment i desactivar de manera individual els esdeveniments de mesurament millorat que no vulgueu recollir. Per tant, us recomanem que activeu ara el mesurament millorat.
  3. Feu clic a Crea un flux de dades.

Configurar la recollida de dades (per a llocs web)

Per començar a veure dades a la propietat nova de Google Analytics 4, heu d'afegir l'etiqueta d'Analytics a les vostres pàgines web.

Afegir l'etiqueta a un creador de llocs web o a un lloc web allotjat en un CMS (com ara WordPress, Shopify, etc.)

Google Sites, Wix, WooCommerce i Wordpress.com

Si utilitzeu Google Sites, Wix, WooCommerce o Wordpress.com, seguiu aquestes instruccions per trobar l'identificador "G-" i enganxeu-lo al camp de Google Analytics que proporciona el CMS.

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Propietat, comproveu que hàgiu seleccionat la propietat nova de Google Analytics 4 i, tot seguit, feu clic a Fluxos de dades i a Web. Feu clic al flux de dades.
    No veieu l'opció Fluxos de dades a la columna Propietat? Esteu veient una propietat de Universal Analytics en lloc de la propietat de GA4 que acabeu de crear. Feu servir el selector de propietats o la pàgina Administració per navegar fins a la propietat de GA4 nova.
  3. El vostre identificador "G-" es mostra a la part superior dreta. Introduïu l'identificador "G-" al camp que proporciona el CMS: Measurement ID in the Web stream details pane
    •

Resta de creadors de llocs web

Si utilitzeu un creador de llocs web o un sistema de gestió de continguts (CMS) que no sigui Google Sites, Wix, WooCommerce o Wordpress.com, haureu d'enganxar tota l'etiqueta de lloc web global al vostre lloc web amb la funció d'HTML personalitzat del CMS. En primer lloc, cerqueu l'etiqueta de lloc web global:

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Propietat, comproveu que hàgiu seleccionat la propietat nova de Google Analytics 4 i, tot seguit, feu clic a Fluxos de dades i a Web. Feu clic al flux de dades.
    No veieu l'opció Fluxos de dades a la columna Propietat? Esteu veient una propietat de Universal Analytics en lloc de la propietat de GA4 que acabeu de crear. Feu servir el selector de propietats o la pàgina Administració per navegar fins a la propietat de GA4 nova.
  3. A Instruccions d'etiquetatge, feu clic a Afegeix una etiqueta nova a la pàgina i cerqueu "Etiqueta de lloc web global (gtag.js)". L'etiqueta de la pàgina d'Analytics és tota la secció de codi que es mostra. Comença per:
    <!-- Etiqueta de lloc web global (gtag.js) - Google Analytics -->
    I acaba amb:
    </script>
    A screenshot of the Install manually tab in the Installation instructions dialog.

Copieu i enganxeu tota l'etiqueta de la pàgina de Google Analytics al vostre lloc web amb la funció d'HTML personalitzat del CMS. A continuació trobareu les indicacions del vostre CMS per fer-ho:

• Awesome Motive: contacteu amb l'assistència d'Awesome Motive per obtenir instruccions.
  • Instruccions de Blogger.
  • Cart.com: contacteu amb l'assistència de Cart.com per obtenir instruccions.
  • Drupal: contacteu amb l'assistència de Drupal per obtenir instruccions.
  • Instruccions de Duda
  • Instruccions de GoDaddy.
  • Instruccions de HubSpot.
  • Instruccions de Magento.
  • One.com: contacteu amb l'assistència de One.com per obtenir instruccions.
  • PrestaShop: contacteu amb l'assistència de PrestaShop per obtenir instruccions.
  • Salesforce (Demandware): contacteu amb l'assistència de Salesforce per obtenir instruccions.
  • Instruccions de Shopify.
  • Site Kit: contacteu amb l'assistència de Site Kit per obtenir instruccions.
  • Instruccions de Squarespace (només disponible per als usuaris que tenen un pla "Business" [Empresa] o "Commerce" [Comerç]).
  • TYPO3: contacteu amb l'assistència de TYPO3 per obtenir instruccions.
  • VTEX: contacteu amb l'assistència de VTEX per obtenir instruccions.
  • Instruccions de Weebly.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Afegir l'etiqueta de lloc web global directament a les pàgines web

Cal que tingueu accés a l'HTML de les vostres pàgines web. Demaneu al vostre desenvolupador web que segueixi aquests passos si no podeu fer-ho pel vostre compte.

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Propietat, comproveu que hàgiu seleccionat la propietat nova de Google Analytics 4 i, tot seguit, feu clic a Fluxos de dades i a Web. Feu clic al flux de dades.
  3. A Instruccions d'etiquetatge, feu clic a Afegeix una etiqueta nova a la pàgina i cerqueu "Etiqueta de lloc web global (gtag.js)". L'etiqueta de la pàgina d'Analytics és tota la secció de codi que es mostra. Comença per:
    <!-- Etiqueta de lloc web global (gtag.js) - Google Analytics -->
    I acaba amb:
    </script>
  4. Copieu i enganxeu tota l'etiqueta de pàgina d'Analytics just després de l'etiqueta <head> de cadascuna de les pàgines del lloc web.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

No veieu l'opció Fluxos de dades a la columna Propietat? Sou en una propietat de Universal Analytics, i no a la propietat de GA4 que acabeu de crear. Feu servir el selector de propietats o la pàgina Administració per navegar fins a la propietat de GA4 nova.
Afegir una etiqueta mitjançant Google Tag Manager

Per recollir dades bàsiques, seguiu les instruccions del Centre d'ajuda de Google Tag Manager a fi d'afegir l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4.

Trobar un identificador "G-" (per a qualsevol plataforma que accepti identificadors "G-")

Si voleu utilitzar Google Analytics en un servei o una plataforma que accepta identificadors "G-", seguiu aquestes instruccions per trobar el vostre identificador "G-". Tot seguit, introduïu l'identificador "G-" al camp que us proporcioni el servei o la plataforma.

1. Feu clic a Administració.
  2. A la columna Propietat, comproveu que hàgiu seleccionat la propietat nova de Google Analytics 4 i, tot seguit, feu clic a Fluxos de dades i a Web. Feu clic al flux de dades.
    No veieu l'opció Fluxos de dades a la columna Propietat? Esteu veient una propietat de Universal Analytics en lloc de la propietat de GA4 que acabeu de crear. Feu servir el selector de propietats o la pàgina Administració per navegar fins a la propietat de GA4 nova.

El vostre identificador "G-" es mostra a la part superior dreta.

Measurement ID in the Web stream details pane