[GA4] Configurar Analytics per a un lloc web o aplicació

Descobriu com podeu configurar Google Analytics per al vostre lloc web o per a la vostra aplicació creant una propietat de Google Analytics 4 i afegint-hi un flux de dades i el codi de Google Analytics
Teniu diversos llocs web o aplicacions? Obteniu informació sobre com podeu estructurar el compte d'Analytics.

Crear un compte d'Analytics

El primer pas és configurar un compte d'Analytics, tret que ja en tingueu un. Si és així, passeu a crear una propietat, a menys que vulgueu crear un compte independent per a aquest lloc web o aquesta aplicació. Per exemple, pot ser que us interessi crear un altre compte si aquest lloc web o aquesta aplicació pertanyen a una empresa diferent.

1. Aneu a https://analytics.google.com.
  2. A Administració, feu clic a Crea i, tot seguit, seleccioneu Compte.
  3. Introduïu un nom per al compte. Ajusteu la configuració de compartició de dades per poder controlar quines dades compartiu amb Google.
  4. Feu clic a Següent per afegir la primera propietat al compte.

Crear una propietat de Google Analytics 4 nova

Necessiteu el rol d'editor per afegir propietats a un compte de Google Analytics. Si heu creat aquest compte, tindreu el rol d'editor automàticament.

Podeu afegir fins a 2.000 propietats (qualsevol combinació de propietats de Universal Analytics i Google Analytics 4) a un compte d'Analytics. Per augmentar aquest límit, contacteu amb el vostre representant del servei d'assistència.

Per crear una propietat:

1. Veniu de l'apartat "Crear un compte d'Analytics" de més amunt? Si és així, aneu directament al pas 2. En cas contrari, a Administració, feu clic a Crea i, a continuació, seleccioneu Propietat.
  2. Introduïu un nom per a la propietat (per exemple, "Lloc web de La meva empresa, SL") i seleccioneu la zona horària dels informes i la moneda. Si un visitant arriba al vostre lloc web quan és dimarts a la seva zona horària, però és dilluns a la vostra, la visita es registra com si hagués tingut lloc el dilluns.
    • Si trieu una zona horària amb canvi d'horari d'estiu, Analytics s'adaptarà automàticament als canvis d'hora. Si no voleu que s'hi adapti, utilitzeu l'hora del meridià de Greenwich.
    • El canvi de zona horària només afectarà les dades que es generin en endavant. Si canvieu la zona horària d'una propietat existent, és possible que vegeu un punt pla o un pic a les dades, a causa del canvi d'hora cap endavant o cap enrere, respectivament. Pot ser que les dades d'informes facin referència a la zona horària anterior durant un breu període de temps després d'haver actualitzat la configuració, fins que els servidors d'Analytics no hagin processat el canvi.
    • Us recomanem que no canvieu la zona horària d'una propietat més d'una vegada al dia perquè Analytics pugui processar el canvi.
  3. Feu clic a Següent. Seleccioneu la categoria del sector i la mida de l'empresa.
  4. Feu clic a Següent. Seleccioneu com voleu utilitzar Google Analytics.
  5. Feu clic a Crea i, si esteu configurant un compte nou, accepteu les condicions del servei d'Analytics i l'Esmena relativa al tractament de dades.
  6. Aneu a Afegeix un flux de dades per començar a recollir dades.

Afegir un flux de dades

1. Veniu de l'apartat "Crear una propietat" de més amunt? Si és així, aneu directament al pas 2. En cas contrari:
    1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, feu clic a Fluxos de dades.
    2. Feu clic a Afegeix un flux.
  2. Feu clic a Aplicació d'iOS, Aplicació d'Android o Web.
Aplicació d'iOS o d'Android

Quan afegiu un flux de dades d'aplicació, Analytics crea el projecte de Firebase i el flux de dades d'aplicació corresponents i enllaça automàticament el projecte de Firebase a la vostra propietat si encara no estan enllaçats.

Podeu fer un enllaç a un projecte de Firebase que ja tingueu, però heu de fer-lo des de Firebase (i per a una propietat de GA4 que encara no s'hagi enllaçat a Firebase). Obteniu informació.
  1. Introduïu l'identificador de paquet d'iOS o el nom del paquet d'Android, el nom de l'aplicació i, en el cas d'iOS, l'identificador de l'App Store. A continuació, feu clic a Registra l'aplicació.
  2. Feu clic a Següent i seguiu les instruccions per baixar el fitxer de configuració per a l'aplicació.
  3. Feu clic a Següent i seguiu les instruccions per afegir el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Google Analytics for Firebase a la vostra aplicació.
  4. Feu clic a Següent.
  5. Executeu l'aplicació per verificar la instal·lació de l'SDK i que l'aplicació es comunica amb els servidors de Google.
  6. Feu clic a Finalitza. També podeu fer clic a Omet aquest pas si voleu finalitzar la configuració de l'aplicació més endavant.
Web
  1. Introduïu l'URL del lloc web principal, com ara "example.com", i poseu un nom al flux de dades, com ara "Exemple, SA (flux web)".
  2. Teniu l'opció d'activar o de desactivar el mesurament millorat, que recull automàticament les visualitzacions de pàgina i altres esdeveniments. Un cop s'hagi creat el flux de dades, sempre podeu tornar enrere en qualsevol moment i desactivar de manera individual els esdeveniments de mesurament millorat que no vulgueu recollir. Per tant, us recomanem que activeu el mesurament millorat ara.
  3. Feu clic a Crea un flux de dades.

Mireu un vídeo pas a pas per veure com podeu configurar Google Analytics al vostre lloc web amb Google Tag Manager.

Configurar la recollida de dades per a llocs web

Per començar a veure dades a la nova propietat de Google Analytics 4, cal que feu una de les accions següents:

Afegir l'etiqueta a un creador de llocs web o un lloc web allotjat en un CMS (p. ex., HubSpot, Shopify, etc.)

Consultar si el CMS permet introduir només l'identificador de l'etiqueta de Google

Molts sistemes de gestió de continguts (CMS) tenen integracions natives amb Google Analytics 4. Si utilitzeu un dels CMS que s'enumeren a continuació, seguiu les instruccions per trobar l'identificador de l'etiqueta de Google i enganxeu-lo al camp de Google Analytics que proporciona el CMS.

Per trobar l'identificador de l'etiqueta de Google ("G-"):

1. A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades.
  2. Feu clic al flux de dades per al qual necessiteu l'identificador.
  3. A la secció Etiqueta de Google, feu clic a Definiu la configuració de l'etiqueta.
  4. A la secció La vostra etiqueta de Google, copieu l'identificador que comença per "G-" o "AW-".

Introduïu l'identificador de l'etiqueta de Google al camp que proporciona el CMS:

Tota la resta de creadors de llocs web

Si utilitzeu un creador de llocs web o un CMS que no proporciona cap camp per introduir l'identificador de l'etiqueta de Google, haureu d'enganxar l'etiqueta de Google al vostre lloc web mitjançant la funció d'HTML personalitzat del CMS.

1. A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades > Web.
  2. Feu clic al flux de dades del vostre lloc web.
  3. A Etiqueta de Google, feu clic a Consulteu les instruccions de l'etiqueta.
  4. A la pàgina Instruccions d'instal·lació, seleccioneu Instal·la manualment:
    • A la pantalla, veureu el fragment de JavaScript per a l'etiqueta de Google del vostre compte. L'etiqueta de Google és tota la secció de codi que es mostra. Comença amb:

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) -->

I acaba amb:

</script>

Enganxeu l'etiqueta de Google al vostre lloc web mitjançant la funció d'HTML personalitzat del CMS. A continuació trobareu les instruccions del vostre CMS per fer-ho:

• Cart.com: contacteu amb l'assistència de Cart.com per obtenir instruccions.
  • PrestaShop: contacteu amb l'assistència de PrestaShop per obtenir instruccions.
  • Salesforce (Demandware): contacteu amb l'assistència de Salesforce per obtenir instruccions.
  • VTEX: contacteu amb l'assistència de VTEX per obtenir instruccions.
  • Instruccions per a Weebly.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Afegir l'etiqueta de Google directament a les pàgines web

Heu de tenir accés a l'HTML de les vostres pàgines web. Demaneu al desenvolupador web que segueixi aquests passos si no podeu completar-los pel vostre compte.

1. A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades > Web.
  2. Feu clic al flux de dades del vostre lloc web.
  3. A Etiqueta de Google, feu clic a Consulteu les instruccions de l'etiqueta.
  4. A la pàgina Instruccions d'instal·lació, seleccioneu Instal·la manualment:
    • A la pantalla, veureu el fragment de JavaScript per a l'etiqueta de Google del vostre compte. L'etiqueta de Google és tota la secció de codi que es mostra. Comença amb:

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) -->

I acaba amb:

</script>

Enganxeu l'etiqueta de Google just després de <head> en cadascuna de les pàgines del lloc web.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

No veieu l'opció Fluxos de dades a la columna Propietat? Sou en una propietat de Universal Analytics, i no a la propietat de GA4 que acabeu de crear. Feu servir el selector de propietats o la pàgina Administració per navegar fins a la propietat de GA4 nova.
Afegir una etiqueta mitjançant Google Tag Manager

Per recollir dades bàsiques, seguiu les instruccions del Centre d'ajuda de Google Tag Manager a fi d'afegir l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4.

Passos següents

Un cop hàgiu configurat la recollida de dades, completeu configuracions addicionals per obtenir dades més útils d'Analytics. Reviseu la llista de comprovació per saber quines configuracions són adequades en el vostre cas per recollir més dades, filtrar les dades no desitjades i potenciar la publicitat.