Gegevens in rapporten vergelijken

Dit maakt deel uit van de bèta van App & webproperty.

Deze functies worden in de komende weken geleidelijk geïntroduceerd.

Met vergelijkingen kunt u subsets van uw gegevens naast elkaar evalueren. U kunt bijvoorbeeld alle gegevens vergelijken die zijn gegenereerd door Android-apparaten en alle gegevens die zijn gegenereerd door iOS-apparaten.

U maakt vergelijkingen door voorwaarden te maken op basis van dimensies en dimensiewaarden, bijvoorbeeld:

Dimensie Voorbeelden van dimensiewaarden
Platform Android, iOS, internet
Land Argentinië, Duitsland, Japan
Doelgroep Een door u gedefinieerde doelgroep

Meerdere waarden voor dezelfde voorwaarde worden met OF-logica geëvalueerd, bijvoorbeeld Platform = Android OF iOS; Land = Argentinië OF Japan.

Meerdere dimensies binnen dezelfde voorwaarde worden geëvalueerd met EN-logica, bijvoorbeeld (Platform = Android OF iOS) EN (Land = Argentinië OF Japan).

Voorwaarden toevoegen aan een rapport:

1. Klik bovenaan het rapport op het pictogram Bewerken.
    De configuratietool voor voorwaarden wordt geopend in het rechterdeelvenster.
  2. Klik op + Nieuwe toevoegen.
  3. Selecteer Opnemen of Uitsluiten, afhankelijk van of u de voorwaarde wilt gebruiken om de door u gedefinieerde gegevens op te nemen of uit te sluiten.
  4. Klik in het veld Dimensie om een dimensie te selecteren, bijvoorbeeld Platform.
  5. Klik in het veld Dimensiewaarden om een of meer dimensiewaarden te selecteren (bijvoorbeeld Android, iOS).
  6. Klik op Nieuwe voorwaarde toevoegen om een andere dimensie en waarden voor die dimensie te selecteren.
  7. Klik op Toepassen.
  8. Als u de voorwaarde in Analyse wilt openen, klikt u op Bewerken in analyse.

Maak een afzonderlijke voorwaarde voor elke set gegevens die u wilt vergelijken. Als u bijvoorbeeld app- en webgegevens wilt vergelijken, maakt u één voorwaarde voor Android en iOS en een andere voorwaarde voor Web.

Er wordt voor elke voorwaarde een versie met kleurcodes van uw gegevens weergegeven, zodat u waarden kunt vergelijken.

Als een rapport een voorwaarde niet ondersteunt (als het rapport bijvoorbeeld geen van de dimensies bevat), wordt een lege kaart voor die voorwaarde weergegeven. In dit geval kiest u verschillende dimensies voor de voorwaarde of verwijdert u de voorwaarde. Dit gebeurt voornamelijk in het rapport Realtime.

Definities van voorwaarden worden bovenaan uw rapporten weergegeven en blijven van kracht wanneer u tussen rapporten schakelt, tenzij deze niet van toepassing zijn op de gegevens in het rapport.

Als u een voorwaarde wilt afwijzen, klikt u rechts van de definitie op X.