Dimensions and metrics

[GA4] Forhåndsdefinerte brukerdimensjoner

Når du bruker SDK-en eller gtag.js, trenger du ikke å skrive tilleggskode for å samle inn følgende brukerdimensjoner fra mobilappen din og/eller nettstedet ditt. Du kan bruke alle disse brukerdimensjonene i Målgruppe-vilkårene, og noen av dem er også tilgjengelige som generelle rapportfiltre.

For iOS-apper må du samle inn IDFA-verdier for at du skal kunne samle inn dimensjonene kjønn, interesser og aldersgruppe automatisk.
Brukerdimensjon Type Beskrivelse

Aldersgruppe

(app, nett)

Tekst

Brukerens alder representert ved en aldersgruppe: 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 55–64 og 65+.

App-butikk

(app)

Tekst Butikken appen ble lastet ned og installert fra.

Appversjon

(app)

Tekst Versjonsnavnet (Android) eller pakkeversjonen (iOS).

Nettleser

(nett)

Tekst Nettleseren der brukeraktiviteten stammer fra.

By

(app, nett)

Tekst Byen brukeraktiviteten stammer fra.

Kontinent

(app, nett)

Tekst Kontinentet brukeraktiviteten stammer fra.

Land

(app, nett)

Tekst Landet brukeraktiviteten stammer fra.

Enhetsmerke

(app, nett)

Tekst Mobilmerket (f.eks. LG, Motorola eller Samsung).

Enhetskategori

(app, nett)

Tekst Mobilenhetens kategori (f.eks. mobil eller nettbrett).

Enhetsmodell

(app)

Tekst Navnet på modellen av mobilenheten (f.eks. iPhone 5s eller SM-J500M).

Kjønn

(app, nett)

Tekst

Kjønnet til brukeren (mann eller kvinne).

Interesser

(app, nett)

Tekst Brukerens interesser (f.eks. spill, sport eller kunst og underholdning)

Språk

(app, nett)

Tekst Språkinnstillingen i enhetens OS (f.eks. en-us eller no-no).

Ny/etablert

(app)

Ikke aktuelt

Ny: Appen ble åpnet for første gang i løpet av de siste sju dagene.

Etablert: Appen ble åpnet for første gang for mer enn sju dager siden.

Operativsystem

(app, nett)

Tekst Operativsystemet som benyttes av de som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt.

OS-versjon

(app, nett)

Tekst Versjonen av operativsystemet som benyttes av de som bruker appen din eller besøker nettstedet ditt. (f.eks. 9.3.2 eller 5.1.1).

Plattform

(app, nett)

Tekst Plattformen nettstedet ditt eller mobilappen din kjøres på (f.eks. nettet, iOS eller Android).

Område

(app, nett)

Tekst Det geografiske området brukeraktiviteten stammer fra.

Subkontinent

(app, nett)

Tekst Subkontinentet brukeraktiviteten stammer fra.

Appforekomst-ID som genereres og tilordnes automatisk

Analytics genererer og tilordner automatisk en appforekomst-ID for hver forekomst av appen din. ID-en brukes til å kalkulere brukerberegninger i hele Analytics.

Finn ut mer om hvordan du får tilgang til ID-en via getAppInstanceId.

Finn ut mer om hvordan du tilbakestiller ID-en via resetAnalyticsData.

Datagrenser

Du må innfri grensene for Analytics-data for å kunne se data basert på demografi og interesser. Google kan holde tilbake data for å hindre at noen utleder identiteten til enkeltpersoner basert på demografisk informasjon og interesser. Hvis det for eksempel er færre enn N forekomster av «Kjønn=mann» i en rapport, kan det være at data for verdien «mann» blir holdt tilbake.

Geografiske dimensjoner

De geografiske dimensjonene (f.eks. By, Område) er omtrentlige basert på IP-adressen til trafikken.