Dimensions and metrics

[GA4] Ennalta määritetyt käyttäjän ulottuvuudet

Jos käytät SDK:ta tai gtag.js:ää, sinun ei tarvitse kirjoittaa erikseen koodia, joka kerää seuraavat käyttäjäulottuvuudet mobiilisovelluksestasi tai verkkosivustoltasi. Kaikki nämä käyttäjäulottuvuudet ovat käytettävissä yleisöehdoissa, ja osaa niistä voi hyödyntää myös yleisinä raporttisuodattimina.

iOS-sovellusten osalta on kerättävä IDFA-tunnisteet, jotta Ikä-, Sukupuoli- ja Kiinnostuksen kohteet ‐ulottuvuudet voidaan selvitä automaattisesti.
Käyttäjäulottuvuus Tyyppi Kuvaus

Ikä

(sovellus ja verkko)

Teksti

Ikäryhmä, johon käyttäjä kuuluu: 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 55–64 ja yli 65

Sovelluskauppa

(sovellus)

Teksti Kauppa, josta sovellus on ladattu ja asennettu

Sovellusversio

(sovellus)

Teksti versionName (Android) tai kokoelmaversio (iOS)

Selain

(verkko)

Teksti Selain, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Kaupunki

(sovellus ja verkko)

Teksti Kaupunki, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Maanosa

(sovellus ja verkko)

Teksti Maanosa, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Maa

(sovellus ja verkko)

Teksti Maa, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Laitteen brändi

(sovellus ja verkko)

Teksti Mobiililaitteen merkki (esim. Motorola, LG tai Samsung)

Laiteluokka

(sovellus ja verkko)

Teksti Mobiililaitteen luokka (esim. puhelin tai tabletti)

Laitteen malli

(sovellus)

Teksti Mobiililaitteen malli (esim. iPhone 5s tai SM-J500M)

Sukupuoli

(sovellus ja verkko)

Teksti

Käyttäjän sukupuoli (mies tai nainen)

Kiinnostuksen kohteet

(sovellus ja verkko)

Teksti Käyttäjän kiinnostuksen kohteet (esim. taide ja viihde, pelit, urheilu)

Kieli

(sovellus ja verkko)

Teksti Laitteen käyttöjärjestelmän kieliasetus (esim. englanti tai portugali)

Uusi/vakiintunut

(sovellus)

Uusi: Sovellus avattu ensimmäisen kerran 7 viime päivän aikana

Vakiintunut: Sovellus avattu ensimmäisen kerran yli 7 päivää sitten

Käyttöjärjestelmä

(sovellus ja verkko)

Teksti Verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi kävijöiden käyttämä käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmäversio

(sovellus ja verkko)

Teksti Verkkosivustosi tai mobiilisovelluksesi kävijöiden käyttämä käyttöjärjestelmäversio (esim. 9.3.2 tai 5.1.1)

Alusta

(sovellus ja verkko)

Teksti Alusta, jolla verkkosivustoasi tai mobiilisovellustasi on käytetty (esim. verkko, iOS tai Android)

Alue

(sovellus ja verkko)

Teksti Maantieteellinen alue, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Mantereen osa

(sovellus ja verkko)

Teksti Mantereen osa, jossa käyttäjän toiminta alkoi

Automaattisesti luotu ja määritetty sovellustapaustunniste

Analytics luo ja määrittää sovelluksesi jokaiselle lataukselle automaattisesti sovellustapaustunnisteen. Tunnistetta käytetään käyttäjätietojen käsittelyyn Analyticsissa.

Lue lisää tunnisteen hakemisesta getAppInstanceId-toiminnon avulla.

Lue lisää tunnisteen nollaamisesta resetAnalyticsData-toiminnon avulla.

Datakynnykset

Analyticsin datakynnyksiä koskevien vaatimusten on täytyttävä, jotta voit nähdä demografisia ja kiinnostuksen kohteisiin liittyviä tietoja. Google voi estää tietyn datan näkymisen, jotta yksityishenkilöiden henkilöllisyyttä ei voida päätellä demografisten ja kiinnostuksen kohteisiin liittyvien tietojen perusteella. Jos raportissa on esimerkiksi vähemmän kuin N esiintymää, jossa Sukupuoli=male, male-arvoon liittyvän datan näkyminen voidaan estää.

Maantieteelliset ulottuvuudet

Maantieteelliset ulottuvuudet (esim. Kaupunki ja Alue) arvioidaan liikenteen IP-osoitteen perusteella.