[GA4] Rekommenderade händelser

När du lägger till dessa händelser på din webbplats eller i din app kan du mäta ytterligare funktioner och beteenden och skapa mer användbara rapporter. Eftersom händelserna kräver ytterligare sammanhang för att vara meningsfulla skickas de inte automatiskt.

Klicka på länkarna i den här artikeln för att se obligatoriska parametrar för varje händelse. Skicka rekommenderade händelser tillsammans med motsvarande obligatoriska parametrar för att få största möjliga detaljnivå i rapporterna och kunna använda de senaste funktionerna och integreringarna så fort de blir tillgängliga.

Läs om hur du skapar rekommenderade händelser på din webbplats i Skapa händelser. För approjekt kan du läsa mer i Logghändelser. Data från dessa händelser uppdaterar automatiskt fördefinierade dimensioner och mätvärden så att du kan analysera datan i dina rapporter.

Mäta användaraktivitet med rekommenderade händelser i Google Analytics

För alla egendomar

Vi rekommenderar dessa händelser för alla kunder i alla branscher. Senare i den här artikeln beskriver vi några av dessa händelser där vi rekommenderar att du skickar händelserna för det aktuella användningsfallet.

Händelse Utlös när en användare …
ad_impression ser en annons, endast för appar
earn_virtual_currency tjänar virtuell valuta (mynt, ädelstenar, tokens eller liknande)
generate_lead skickar in ett formulär eller en begäran om information
join_group går med i en grupp
login loggar in
purchase slutför ett köp
refund får en återbetalning
search söker på din webbplats eller i din app
select_content väljer innehåll på din webbplats eller i din app
share delar innehåll från din webbplats eller app
sign_up registrerar sig för ett konto på din webbplats eller i din app
spend_virtual_currency spenderar virtuell valuta (mynt, ädelstenar, tokens eller liknande)
tutorial_begin startar en självstudiekurs under registreringsprocessen
tutorial_complete slutför en självstudiekurs under registreringsprocessen

För onlineförsäljning

Vi rekommenderar följande händelser när du vill mäta försäljningen på din webbplats eller i din app. De är användbara för företag inom detaljhandel, e-handel, utbildning, fastigheter och resor. När du skickar händelserna fylls rapporten E-handelsköp. Läs mer om dessa händelser i Mäta e-handel för din webbplats. Läs Mät e-handel (app) för händelser i ditt approjekt.

Händelse Utlös när en användare …
add_payment_info skickar in sina betalningsuppgifter i kassan
add_shipping_info skickar in sina leveransuppgifter i kassan
add_to_cart lägger artiklar i kundvagnen
add_to_wishlist lägger till artiklar på sin önskelista
begin_checkout påbörjar betalning
purchase slutför ett köp
refund får en återbetalning
remove_from_cart tar bort artiklar från kundvagnen
select_item väljer en artikel i en lista med artiklar eller erbjudanden
select_promotion väljer ett erbjudande
view_cart tittar på sin kundvagn
view_item tittar på en artikel
view_item_list tittar på en lista över artiklar eller erbjudanden
view_promotion tittar på en kampanj på din webbplats eller i din app

För spel

Vi rekommenderar dessa händelser för spelegendomar. När du skickar dessa händelser fylls rapporterna om spel.

Händelse Utlös när en användare …
earn_virtual_currency tjänar virtuell valuta (mynt, ädelstenar, tokens eller liknande)
join_group går med i en grupp
level_end slutför en nivå i ett spel
level_start påbörjar en ny nivå i spelet
level_up går upp en nivå i spelet
post_score publicerar sin poäng
select_content väljer innehåll
spend_virtual_currency spenderar virtuell valuta (mynt, ädelstenar, tokens eller liknande)
tutorial_begin startar en självstudiekurs under registreringsprocessen
tutorial_complete slutför en självstudiekurs under registreringsprocessen
unlock_achievement utför en prestation

Verifiera dina händelser

Övervaka rekommenderade händelser efter konfigureringen med verktyget DebugView. Du kan även visa realtidsrapporten för att se händelser som kommer från riktiga användare när händelserna utlöses.

Rekommendationer om händelser i Analytics

Rapporten Händelser innehåller rekommendationer om händelser som du kan samla in baserat på data som du redan samlar in eller på appkategorin i Google Play Butik eller iOS App Store (till exempel e-handel eller resor). Som standard visas tre rekommendationer visas högst upp i händelsetabellen.

• Klicka på Visa alla för att se fler rekommendationer.
  • Klicka på raden för händelsen för att visa kodavsnittet för att samla en händelse.
  • Ignorera en rekommendation genom att hålla muspekaren över händelsens namn och klicka på Radera.

Att tänka på vid uppdatering av SDK:er till Android 17.2.5 (eller senare) eller iOS 16.20.0 (eller senare)

Tänk på följande om du har använt tidigare versioner av SDK:et och planerar att uppgradera till Android 17.2.5 (eller senare) eller iOS 16.20.0 (eller senare).

• Från uppgraderingen och framåt kan du bara komma åt artikeldata i matrisen med upprepade artiklar. Artikeldata finns inte längre i standardhändelseparametrarna som i tidigare SDK-versioner.
  • Ändringen infördes för att möjliggöra analys av flera produkter samtidigt.
  • Det innebär att du kan behöva justera dina referenser till artikel-/produktdata.

I samband med uppgraderingen ändras formatet på BigQuery-schemat. Artikel-/produktdata börjar visas i ett upprepat fält, vilket gör att du kan analysera flera produkter i en och samma händelse. Tänk på att justera alla sökfrågor som refererar till artikel-/produktdatafält under uppgraderingen.