Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Bekijk het gedeelte over Universal Analytics als u nog steeds een Universal Analytics-property gebruikt. Universal Analytics-property's verwerken geen gegevens meer vanaf 1 juli 2023 (1 oktober 2023 voor Analytics 360-property's).

[GA4] Aanbevolen gebeurtenissen

Als u deze gebeurtenissen toevoegt aan uw website of mobiele app, kunt u aanvullende functies en gedrag meten en nuttigere rapporten maken. Omdat voor deze gebeurtenissen extra context nodig is, worden ze niet automatisch verstuurd.

Gebruik de links in dit artikel om de voorgeschreven parameters voor elke gebeurtenis te bekijken. Stuur aanbevolen gebeurtenissen met hun voorgeschreven parameters, zodat u zo veel mogelijk details in uw rapporten krijgt en gebruik kunt maken van toekomstige functies en integraties zodra deze beschikbaar zijn.

Lees Gebeurtenissen instellen voor meer informatie over hoe u een aanbevolen gebeurtenis instelt op uw website of in uw app.

Voor alle property's

We raden deze gebeurtenissen aan voor alle klanten in alle bedrijfsbranches. Verderop in dit artikel worden enkele van deze gebeurtenissen vermeld als we u aanraden de gebeurtenissen te sturen voor de betreffende toepassing.

Gebeurtenis Activeringsmoment
ad_impression Als een gebruiker een advertentievertoning ziet, alleen voor de app.
earn_virtual_currency Als een gebruiker virtuele valuta (munten, edelstenen, tokens, enzovoort) verdient.
join_group Als een gebruiker lid wordt van een groep. Hiermee wordt de populariteit van elke groep gemeten.
login Als een gebruiker inlogt.
purchase Als een gebruiker een aankoop afrondt.
refund Als een gebruiker een terugbetaling krijgt.
search Als een gebruiker in uw content zoekt.
select_content Als een gebruiker content selecteert.
share Als een gebruiker content deelt.
sign_up Als een gebruiker zich aanmeldt. Hiermee wordt de populariteit van elke aanmeldingsmethode gemeten.
spend_virtual_currency Als een gebruiker virtuele valuta (munten, edelstenen, tokens, enzovoort) uitgeeft.
tutorial_begin Als een gebruiker begint met een tutorial.
tutorial_complete Als een gebruiker een tutorial afrondt.

Voor online verkoop

We raden deze gebeurtenissen aan als u het aantal verkopen op uw site of in uw app wilt meten. Ze zijn nuttig voor detailhandel, e-commerce, onderwijs, onroerend goed en reizen. Als u deze gebeurtenissen stuurt, wordt het rapport E-commerceaankopen ingevuld. Zie E-commerce meten voor meer informatie over deze gebeurtenissen.

Gebeurtenis Activeringsmoment
add_payment_info Als een gebruiker betalingsgegevens opgeeft.
add_shipping_info Als een gebruiker verzendingsgegevens opgeeft.
add_to_cart Als een gebruiker items toevoegt aan de winkelwagen.
add_to_wishlist Als een gebruiker items toevoegt aan een verlanglijstje.
begin_checkout Als een gebruiker begint met betalen.
generate_lead Als een gebruiker een formulier of verzoek om informatie indient.
purchase Als een gebruiker een aankoop afrondt.
refund Als een gebruiker een terugbetaling krijgt.
remove_from_cart Als een gebruiker items verwijdert uit een winkelwagen.
select_item Als een gebruiker een item in een lijst selecteert.
select_promotion Als een gebruiker een promotie selecteert.
view_cart Als een gebruiker de winkelwagen bekijkt.
view_item Als een gebruiker een item bekijkt.
view_item_list Als een gebruiker een lijst van items/aanbiedingen bekijkt.
view_promotion Als een gebruiker een promotie ziet.

Voor games

We raden deze gebeurtenissen aan voor gameproperty's. Als u deze gebeurtenissen stuurt, worden rapporten over games ingevuld.

Gebeurtenis Activeringsmoment
earn_virtual_currency Als een gebruiker virtuele valuta (munten, edelstenen, tokens, enzovoort) verdient.
join_group Als een gebruiker lid wordt van een groep. Hiermee wordt de populariteit van elke groep gemeten.
level_end Als een gebruiker een level in de game uitspeelt.
level_start Als een gebruiker aan een nieuw level in de game begint.
level_up Als een gebruiker een hoger level in de game bereikt.
post_score Als een gebruiker zijn of haar score post.
select_content Als een gebruiker content selecteert.
spend_virtual_currency Als een gebruiker virtuele valuta (munten, edelstenen, tokens, enzovoort) uitgeeft.
tutorial_begin Als een gebruiker begint met een tutorial.
tutorial_complete Als een gebruiker een tutorial afrondt.
unlock_achievement Als een gebruiker een prestatie vrijspeelt.

Aanbevelingen voor gebeurtenissen in Analytics

Het rapport Gebeurtenissen biedt aanbevelingen voor gebeurtenissen die moeten worden verzameld op basis van de gegevens die u al verzamelt of de app-categorie in de Google Play Store of iOS App Store (zoals e-commerce, reizen). Er worden standaard 3 aanbevelingen bovenaan de tabel met gebeurtenissen getoond.

• Klik op Alles weergeven om meer aanbevelingen te bekijken.
  • Als u het codefragment wilt weergeven om een gebeurtenis te verzamelen, klikt u in de rij voor de betreffende gebeurtenis.
  • Als u een aanbeveling wilt afwijzen, plaatst u de muisaanwijzer op de gebeurtenisnaam en klikt u op Verwijderen.

Overwegingen om SDK's te updaten naar Android 17.2.5 (of hoger) en/of iOS: 16.20.0 (of hoger)

Als u een eerdere versie van de SDK heeft gebruikt en van plan bent te upgraden naar Android 17.2.5 (of hoger) en/of iOS 16.20.0 (of hoger), moet u rekening houden met het volgende:

• Na de upgrade en vanaf dat moment heeft u alleen nog toegang tot artikelgegevens binnen de matrix van herhaalde artikelen. Artikelgegevens zijn niet meer beschikbaar in standaard gebeurtenisparameters, zoals dat vóór deze SDK-versies wel het geval was.
  • Deze wijziging is aangebracht om meerdere producten te kunnen analyseren.
  • Mogelijk moet u uw verwijzingen naar item-/productgegevens aanpassen.

Er wordt in deze upgrade een wijziging doorgevoerd in de indeling van het BigQuery-schema. Item-/productgegevens worden weergegeven in een herhaald veld, waardoor analyse van meerdere producten binnen 1 gebeurtenis mogelijk is. Zorg ervoor dat u tijdens deze upgrade alle zoekopdrachten aanpast die verwijzen naar velden met item-/productgegevens.