[GA4] Om konverteringar

Se information om de åtgärder som är viktigast för ditt företag och använd denna data för att förbättra din marknadsföring

En konvertering är en användaråtgärd som är värdefull för din verksamhet. Exempel på vanliga konverteringar är användare som köper produkter i din butik eller prenumererar på ditt nyhetsbrev.

Mäta konverteringar

Det främsta sättet att mäta en Google Analytics-konvertering är att skapa eller identifiera en händelse som mäter den viktiga användarinteraktionen och sedan märka händelsen som en konvertering. Om du exempelvis använder Google-taggen eller Taggstyrning skapar du händelsen för din webbplats och går sedan till Google Analytics för att märka händelsen som en konvertering.

Här följer exempel på andra sätt att göra detta:

Varför de är viktiga

Genom att ställa in konverteringar kan du göra följande:

Migrera från Universal Analytics

I Universal Analytics använder du mål för att ställa in konverteringar. Om du migrerar från en Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4 kan du läsa om hur du migrerar dina mål till konverteringshändelser.

Nästa steg: Ställa in en konvertering