[GA4] Konversiot

Hyödynnä havaintoja yrityksellesi tärkeistä tapahtumista ja tehosta markkinointiasi niiden avulla.

Konversio on käyttäjän tekemä valinta, joka on arvokas yrityksellesi. Konversioksi voidaan laskea esimerkiksi se, kun joku ostaa jotain kaupastasi tai tilaa uutiskirjeesi.

Konversioiden mittaaminen

Ensisijainen tapa mitata Google Analytics ‑konversioita on luoda tai tunnistaa tapahtumat, jotka mittaavat tärkeää käyttäjien toimintaa, ja merkitä tapahtumat konversioiksi. Jos esimerkiksi käytät Google-tagia tai Tag Manageria, luot ensin verkkosivustotapahtuman ja siirryt sitten Google Analyticsiin merkitsemään tapahtuman konversioksi.

Esimerkkejä muista tavoista:

Miksi konversiot ovat tärkeitä?

Kun otat konversiot käyttöön, voit tehdä seuraavia asioita:

• Konversioraportointi: Voit nähdä liiketoimintasi kannalta tärkeimmät tapahtumat Hankinta-, Aktivoituminen- ja Mainonta-raporteista.
  • Hintatarjousten tekeminen konversioista: Voit tuoda konversiodatan Google Adsiin manuaalisiin hintatarjouksiin tai Smart Bidding ‑hintatarjouksiin liittyvän päätöksenteon tueksi, jolloin kampanjoiden optimointi helpottuu.
  • Konversiokrediitin kirjaaminen: Yhdistämällä datasi muiden mainoskanavien dataan voit saada paremman käsityksen käyttäjän konversioreitillä esiintyvistä kontaktipisteistä.
  • Konvertoitumattomille käyttäjille mainostaminen: Voit luoda konversiodatan avulla yleisöjä käyttäjistä, jotka eivät ole konvertoituneet, ja tuoda kyseiset yleisöt Google Adsiin uudelleenmarkkinointia varten.

Universal Analyticsista siirtyminen

Universal Analyticsissa konversiot otetaan käyttöön tavoitteiden avulla. Jos olet siirtymässä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen, lue tavoitteiden päivittämisestä konversiotapahtumiksi.

Seuraavaksi: Konversion määrittäminen