Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksia. Jos käytät vielä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuutta, joka lopettaa datan käsittelyn 1.7.2023 (Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet 1.7.2024), tutustu Universal Analytics ‑osioon.

[GA4] Konversioasetusten valitseminen

Tunnista liiketoimintasi kannalta arvokas käyttäjätoiminta

Konversio on mikä tahansa käyttäjän tekemä valinta, joka on arvokas yrityksellesi. Konversio voidaan laskea esimerkiksi silloin, kun joku ostaa jotain kaupastasi tai tilaa uutiskirjeesi. Kun haluat mitata konversioita, merkitset konversioksi käyttäjän toimintaa mittaavan tapahtuman.

Huom. Universal Analyticsissa konversiot otetaan käyttöön tavoitteiden avulla. Jos olet siirtymässä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen, katso, miten voit päivittää tavoitteet konversiotapahtumiksi.

Hyödyt

Valitsemalla konversioasetukset voit tehdä seuraavaa:

• Konversioraportointi: Voit nähdä liiketoimintasi kannalta tärkeimmät tapahtumat Hankinta-, Aktivoituminen- ja Mainonta-raporteista. Lue lisää
  • Hintatarjousten tekeminen konversioista: Voit tuoda konversiodatan Google Adsiin, jolloin voit mahdollisesti saada lisää konversioita ja pienentää kuluja käyttämällä automaattista hintatarjousstrategiaa. Lue lisää
  • Konversiokrediitin kirjaaminen: Yhdistämällä datasi muiden mainoskanavien dataan voit saada paremman käsityksen käyttäjän konversioreitillä esiintyvistä kontaktipisteistä. Lue lisää
  • Konvertoitumattomille käyttäjille mainostaminen: Voit luoda konversiodatan avulla yleisöjä käyttäjistä, jotka eivät ole konvertoituneet, ja tuoda kyseiset yleisöt Google Adsiin uudelleenmarkkinointia varten. Lue lisää

Ennen kuin aloitat

Sinulla on oltava vähintään muokkaajan rooli, jotta voit ylläpitää konversioita.

Tapahtumien merkitseminen konversioiksi

Voit luoda konversion aiemmin luodulle tapahtumalle merkitsemällä tapahtuman konversioksi. Voi mennä jonkin aikaa, ennen kuin uudet tapahtumat näkyvät Analyticsissa, joten voit merkitä tapahtuman konversioksi jo etukäteen. Näin Analytics osaa merkitä sen konversioksi heti tapahtuman havaitessaan.

Voit merkitä konversioiksi enintään 30 tapahtumaa.

Näin voit merkitä aiemmin luodun tapahtuman konversioksi:

1. Klikkaa Google Analyticsista vasemmalta Määritä > Tapahtumat.
  2. Laita Aiemmin luodut tapahtumat ‐taulukossa oleva Merkitse konversioksi ‐valitsin päälle.

Näin voit merkitä uuden tapahtuman konversioksi:

1. Klikkaa Google Analyticsista vasemmalta Määritä > Konversiot.
  2. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  3. Lisää uuden tapahtuman nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat lopettaa tapahtuman konversiodatan keräämisen, poista tapahtuman konversiomerkintä Tapahtumat-sivulta. Jos et näe tapahtumaa Tapahtumat-sivulla, siirry Konversiot-sivulle. Konversiomerkinnän poistaminen ei vaikuta jo kerättyyn dataan, vaan aiemmat tapahtumat näkyvät edelleen raporteissa konversioina.

Huom. Voit itse merkitä konversioiksi 30 tapahtumaa, minkä lisäksi Analytics merkitsee seuraavat tapahtumat konversioiksi automaattisesti:
  • purchase (verkkosivustot ja sovellukset)
  • first_open (vain sovellukset)
  • in_app_purchase (vain sovellukset)
  • app_store_subscription_convert (vain sovellukset)
  • app_store_subscription_renew (vain sovellukset)

Tulokset

Kun merkitset tapahtuman konversioksi, sen näkymiseen voi mennä muutamasta minuutista muutamaan tuntiin.

Tapahtuman merkitseminen konversioksi vaikuttaa raportteihin luontihetkestä alkaen. Se ei muuta aiempaa dataa. Kun merkitset tapahtuman konversioksi, se tulee näkyviin vakioraporteissa 24 tunnin kuluessa. Reaaliaikaiset raportit päivittyvät tätä nopeammin (hieman konversiotapahtuman käynnistymisen jälkeen).