Tämä artikkeli koskee Google Analytics 4 ‑omaisuuksia. Jos käytät Universal Analytics ‑omaisuutta, katso ohjekeskuksen Universal Analytics ‑osio.

[GA4] Konversiotapahtumien käyttöönotto ja hallinnointi

Mittaa tärkeimpiä käyttäjien tekemiä valintoja

Jos olet luopumassa Universal Analyticsista, lue tämä siirtymisopas.

Konversio on käyttäjän toimintaa, joka edistää liiketoimintaasi. Konversioita ovat esimerkiksi ostoksen tekeminen (verkkokauppasivustolla), pelin tason läpäiseminen (mobiilipelisovelluksessa) tai yhteystietolomakkeen lähettäminen (markkinointiin tai liidien luomiseen keskittyvällä sivustolla).

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa tällaista toimintaa mitataan konversiotapahtumien avulla. (Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuksissa mittaamiseen käytetään tavoitteita.)

Sisällys:

Tietoja konversiotapahtumista

Google Analytics 4 ‑raporteissa näkyvä data on peräisin tapahtumista, jotka käynnistyvät, kun käyttäjät aktivoituvat verkkosivustollasi tai sovelluksessasi. Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudet merkitsevät neljä automaattisesti kerättävää tapahtumaa konversioiksi:

• first_open
  • in_app_purchase
  • app_store_subscription_convert
  • app_store_subscription_renew

Nämä tapahtumat koskevat vain sovelluksia.

Automaattisesti kerättävien konversiotapahtumien lisäksi voit merkitä konversioiksi enintään 30 tapahtumaa mittauskokonaisuutta kohden.

Tapahtuman merkitseminen konversioksi

Jotta voit merkitä tapahtuman konversioksi, sinulla on oltava muokkaajan rooli. Voit merkitä konversioksi aiemmin luodun tapahtuman tai voit luoda tapahtuman tai muokata tapahtumaa ja merkitä sen konversioksi.

Tapahtuman merkitseminen konversioksi

Näin voit merkitä minkä tahansa aiemmin luodun tapahtuman konversioksi:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse mittauskokonaisuutesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista Määritä > Tapahtumat.
  4. Etsi haluamasi tapahtuma ja valitse sen oikealta puolelta Merkitse konversioksi.

Kun olet merkinnyt tapahtuman konversioksi, se tulee näkyviin Konversiotapahtumat-taulukkoon. Uudet konversiot alkavat näkyä raporteissasi 24 tunnin kuluessa. Jos konversiodataa ei ala näkyä 24 tunnin kuluessa, sinun kannattaa varmistaa, että dataasi kerätään.

Huom. Tapahtuman merkitseminen konversioksi ei vaikuta jo keräämääsi dataan, kuten kyseiseen tapahtumaan yhdistettyihin attribuutiotietoihin. Se vaikuttaa vain uuteen dataan.

Uusien konversiotapahtumien luominen ennen datan keräämistä

Jos olet aikeissa muokata tapahtumaa tai luoda oman tapahtuman, voit merkitä sen konversioksi jo etukäteen. Näin kaikkien tapahtumaan liittyvien attribuutiotietojen kerääminen alkaa heti, kun aloitat tapahtuman kirjaamisen.

Huom. Et voi luoda tällä tavalla uutta tapahtumaa. Seuraamalla yllä olevia ohjeita kerrot vain Google Analyticsille, että tämän nimisiä tapahtumia tulee käsitellä konversioina. Tapahtuma on luotava erikseen. Lue lisää tapahtumien luomisesta.

Näin voit luoda uuden konversiotapahtuman ennen datan keräämistä:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse mittauskokonaisuutesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista Määritä > Konversiot.
  4. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  5. Lisää sen tapahtuman nimi, jota olet luomassa tai muokkaamassa. Lisää nimi juuri siinä muodossa, jota aiot käyttää luodessasi tapahtuman.
  6. Klikkaa Tallenna.

Tapahtuman luominen tai muokkaaminen sekä sen merkitseminen konversioksi

Jos sinulla on tarvetta tarkemmalle datan keruulle eivätkä automaattisesti kerättävät tapahtumat riitä siihen, voit muokata tapahtumaa tai luoda oman tapahtuman, esimerkiksi oston vahvistussivun katselun. Kuten edellä on kerrottu, voit

Katso video

Tapahtumien luominen Google Analytics 4 ‑omaisuuksissa

Kohdassa 2:55 näytetään, miten oman tapahtuman voi luoda ja merkitä konversioksi. Tässä videossa käytettävä oma tapahtuma on tietyn sivun katselukerta.

Konversiotapahtuman laittaminen pois päältä

Jos haluat lopettaa tapahtuman käyttämisen konversiona, poista kyseisen tapahtuman Merkitse konversioksi ‑valinta. Konversiomerkinnän poistaminen ei vaikuta jo keräämääsi dataan (aiemmat konversiotapahtumat näkyvät edelleen konversioina).

Huom. Jos olet ottanut mittauskokonaisuudessasi käyttöön uudelleenmarkkinoinnin tai luonut mittauskokonaisuudelle sovelluksen datastriimin, session_start-tapahtuma merkitään automaattisesti konversioksi etkä voi poistaa merkintää.

Sovellusten valinnaiset asetukset

Tapahtumat > Konversiot ‑sivun Verkoston asetukset ‑välilehdellä on sovellusdatastriimejä koskevia lisäasetuksia. Voit ohittaa tämän osion, jos sinulla on verkkodatastriimi.

Verkoston lisääminen

Voit lähettää konversiot mainontaverkostoihin ja seurata verkostojen tuloksia. Näin lisäät verkoston:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse mittauskokonaisuutesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista Määritä > Konversiot.
  4. Klikkaa Verkoston asetukset > Uusi verkosto.
  5. Valitse valikosta haluamasi verkosto.
  6. Lähde on automaattisesti Verkoston nimi. Jotkin verkostot tarjoavat myös kampanjan tulotapaan ja kampanjan nimeen liittyvää metadataa, jolloin muita syötteitä ei tarvita. Muut kuin tällaista dataa tarjoavat verkostot sisältävät Kampanjan tulotapa- ja Kampanjan nimi ‑kentät räätälöityjen tietojen tallentamista varten. Käytä luotua URL-osoitetta viittaavana linkkinä (kopioi ja liitä URL-osoite).
    • KLIKKAUS: Jos kampanjasi tavoitteena on saada käyttäjiä lataamaan sovellus, käytä luomaasi URL-osoitetta tässä.
    • TÄSMÄLINKKI: Jos kampanjasi tarkoitus on aktivoida sovelluksen nykyisiä käyttäjiä, käytä TÄSMÄLINKKI-välilehteä. Kirjoita tähän kohtaan URL-mallin ja polun tiedot. Tarvittavat parametrit lisätään.
  7. (Valinnainen) Jos haluat lähettää konversiotiedot takaisin verkostoon, ota käyttöön Määritä takaisinlähetys.
  8. Klikkaa Tallenna.

Takaisinlähetykset

Takaisinlähetys tarkoittaa konversiotietojen lähettämistä takaisin mainosverkostoon. Takaisinlähetykset ovat valinnaisia. Voit lähettää first_open-datan muiden sovelluksen sisäisten konversiotapahtumien lisäksi. Jos päätät määrittää takaisinlähetyksen, voit valita, lähetetäänkö verkostoon kaikki konversiot vai vain sellaiset konversiot, jotka Analytics on kirjannut tulleiksi kyseisestä verkostosta.

Takaisinlähetysten avulla verkostot voivat optimoida sinulle lähettämänsä liikenteen. Jos verkosto esimerkiksi tietää, että sovellus on ladattu laitteelle, kyseiseen sovellukseen liittyviä lisämainoksia ei näy kyseisellä laitteella.

Jos lähetät verkostoon kaiken konversiodatan, kyseinen verkosto voi optimoida oman liikenteensä sen mukaan, mitä se tietää kaikkien verkostojen konversioista. Kun lähetät kaiken konversiodatan tiettyyn verkostoon, muiden konversioiden toimituksessa mukana olevien verkostojen tiedot muunnetaan nimettömiksi.

Jos joko 1) kaikki mittauskokonaisuustason data, 2) yksittäiset tapahtumat tai 3) tietyt tapahtumien nimet tai käyttäjän ominaisuudet on suljettu pois mainosten personoinnista, Analytics liittää takaisinlähetyksiin lisäsignaalin (npa) merkkinä verkostoille siitä, että ne eivät saa käyttää kyseistä dataa mainonnan personointiin. Huomaa, että kukin verkosto käsittelee npa-signaalin omalla tavallaan.

Näin määrität takaisinlähetyksen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse mittauskokonaisuutesi.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista Määritä > Konversiot.
  4. Klikkaa Verkoston asetukset.
  5. Klikkaa verkoston riviltä Määritä takaisinlähetys.
  6. Valitse lähetettävät konversiot ja valitse sitten Vain tähän verkostoon liitetyt konversiot tai Kaikki konversiot.
  7. Lisää verkoston parametrit (esim. seurantatunnus ja mainostajan salasana). Parametrit vaihtelevat verkoston mukaan.
  8. Klikkaa Tallenna.
Jos poistat mainosten personoinnin käytöstä Datan turvaaminen ‑artikkelin ohjeiden mukaan ja käyttäjä ottaa takaisinlähetykset käyttöön, tämä tieto liitetään takaisinlähetykseen.

Google Play ‑sovellusten räätälöidyt kampanjat

Kun käytät räätälöityä kampanjaa Google Playn kautta jaeltavaa sovellusta varten, voit luoda omavalintaisia URL-osoitteita Google Playn URL-osoitteiden rakennustyökalun avulla.

Konversiotapahtumien raporttien katsominen

Aktivoituminen-aiheen alta löytyvän Konversiot-raportin kautta voit nähdä raportteja kaikista konversiotapahtumistasi. Kun klikkaat jotakin raportin konversiotapahtumaa, näet erillisen raportin tapahtumasta. Voit muokata raportin mittareita ja ulottuvuuksia viivakaavion vasemmassa yläkulmassa olevan avattavan valikon avulla. Jos haluat lisätä vertailun, klikkaa oikeasta yläkulmasta . Lue lisää raporttien kustomoinnista.

Kaikissa Analyticsin attribuutiomalleissa konversio voidaan kirjata tulleeksi suorasta käynnistä vain silloin, jos konversiota ei voida kirjata millekään kampanjalle. Lue lisää erilaisten konversioiden attribuutiosta.