[GA4] Om viktiga händelser

Se information om de åtgärder som är viktigast för ditt företag och använd denna data för att förbättra din marknadsföring

Vad är en viktig händelse?

En viktig händelse är en händelse som mäter en åtgärd som är särskilt viktig för ditt företags framgång. När en person utlöser händelsen genom att utföra åtgärden registreras en viktig händelse i Google Analytics och visas i dina Google Analytics-rapporter.

Alla händelser du samlar in kan bli viktiga händelser. När du vill mäta en viktig händelse skapar eller identifierar du en händelse som mäter åtgärden och markerar den som en viktig händelse. När du har markerat händelsen som en viktig händelse kan du se hur många användare som utför åtgärden och utvärdera marknadsföringsresultatet i alla kanaler som leder användarna till åtgärden.

Följande flöde visar hur du markerar en händelse som en viktig händelse. Om en händelse är viktig för ditt företags framgång kan du märka den som en viktig händelse i Analytics.

Händelse → Viktig händelse

Rapportera viktiga händelser

Du kan använda rapporter och utforskningar i Google Analytics för att räkna hur många gånger användare utlöser viktiga händelser. Du kan också tillskriva konverteringsvärde till olika kontaktpunkter längs med användarens väg till utlösande viktiga händelser.

Visa antal viktiga händelser

Många Google Analytics-rapporter, bland annat rapporterna för målsidor och användarförvärv, innehåller en kolumn för Viktiga händelser. Kolumnen Viktiga händelser visar hur många gånger användare utlöste viktiga händelser på din webbplats eller i din app, sorterade efter dimensionsvärdena till vänster.

Om du bara vill se hur många gånger användare utlöste en viss viktig händelse väljer du menyn Alla händelser och sedan väljer du den specifika viktiga händelsen.

För att undersöka antalet viktiga händelser mer i detalj sorterat efter kompatibla dimensioner kan du skapa egna utforskningar med mätvärden som Viktiga händelser och Frekvens för sessionsrelaterade viktiga händelser.

Attribuera värden till kontaktpunkter

I avsnittet Annonsering kan du använda rapporterna Attribution och Sökväg för att tillskriva konverteringsvärden till olika kontaktpunkter längs användarens väg till utlösta viktiga händelser. Du kan också se hur olika attributionsmodeller tillskriver olika värden till dessa kontaktpunkter. Läs mer om annonseringsrapporter

Skapa konverteringar i Google Ads

Du kan skapa Google Ads-konverteringar utifrån viktiga händelser så att du kan koppla

Genom att skapa Google Ads-konverteringar utifrån de viktiga händelserna kan du

• rapportera samma antal konverteringar i Google Ads och Analytics
  • lägga bud på konverteringarna i dina annonskampanjer
  • skapa målgrupper för remarketing.