User ID voor analyse van meerdere platforms

Dit maakt deel uit van de bèta van App & webproperty.

Deze functies worden in de komende weken geleidelijk geïntroduceerd.

Met de functie User ID kan Analytics een weergave van het gedrag van uw gebruikers voor meerdere platforms op verschillende apparaten weergeven.

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u uw eigen unieke, permanente ID's kunnen genereren, deze ID's consistent toewijzen aan uw gebruikers en de ID's opnemen samen met de gegevens die u naar Analytics verzendt.

Analytics maakt één traject voor een gebruiker op basis van alle gegevens die aan dezelfde User ID zijn gekoppeld.

De vroegste datum vanaf wanneer u User ID-gegevens kunt bekijken, is 16 juli 2019.

Identiteit voor rapportage

U kunt een van de volgende twee methoden kiezen om gebruikersgegevens voor rapportage te identificeren:

• Per User ID en apparaat: Deze methode gebruikt een nauwkeurigere User ID als deze wordt verzameld om een gebruiker te identificeren en alle gerelateerde gebeurtenissen in rapportage en analyses te verenigen. Als er geen User ID wordt verzameld, gebruikt Analytics een apparaat-ID (de Analytics-cookie in het geval van websites of de instantie-ID van app in het geval van apps) om een gebruiker te identificeren.
  • Per apparaat: Deze methode gebruikt alleen de apparaat-ID (de Analytics-cookie in het geval van websites of de instantie-ID van app in het geval van apps) om een gebruiker te identificeren en eventuele User ID's te negeren die zijn verzameld.

U vindt deze opties in Analytics-beheer onder Standaard identiteit voor rapportage (zie hieronder).

De optie die u kiest, is niet van invloed op het verzamelen of verwerken van gegevens. U kunt op elk gewenst moment tussen de opties schakelen zonder dat dit een permanent effect op de gegevens heeft.

Implementatie

U implementeert User ID eerst op uw site of in uw app en vervolgens in Analytics-beheer.

Op uw site of in uw app

Als u User ID op uw website wilt implementeren via de algemene sitetag, volgt u deze instructies.

Als u User ID in uw app wilt implementeren via de SDK, volgt u de instructies voor iOS of Android.

In Analytics-beheer

Nadat u uw site of app heeft geüpdatet om User ID's te verzamelen, kunt u de configuratie van uw property in Analytics-beheer updaten om te wijzigen welke identiteit voor rapportage u wilt gebruiken.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de property die u wilt bewerken.
  3. Klik in de kolom Property op Standaard identiteit voor rapportage.
  4. Selecteer Per User ID en apparaat (standaardinstelling) of Alleen op basis van apparaat.
  5. Klik op Opslaan.

Rapportfilters

Nadat u User ID op uw site of in uw app heeft geïmplementeerd en de instellingen van uw Analytics-property heeft bevestigd, kunt u uw rapporten filteren zodat ze alleen gegevens van ingelogde gebruikers bevatten.

Als dit filter niet is toegepast, ziet u alle gegevens van ingelogde en uitgelogde gebruikers.

Wanneer u alleen ingelogde gebruikers opneemt, ziet u mogelijk enkele verschillen in uw gegevens, aangezien Analytics deze gebruikers dedupliceert:

• Lagere gebruikersaantallen
  • Hogere waarden per gebruiker

Er worden ook aanvullende gegevens weergegeven, zoals het aantal gebruikers dat op meerdere platforms betrokken is bij uw bedrijf.

Beperkingen en richtlijnen

Meer informatie over de beperkingen voor User ID en de richtlijnen die u moet naleven.