[GA4] Toiminnan mittaaminen eri alustoilla User-ID:n avulla

Yrityksen luomien käyttäjätunnusten lähettäminen Analytics‑mittauskokonaisuuteen

User‑ID‑ominaisuuden avulla voit yhdistää omat tunnuksesi yksittäisiin käyttäjiin. Näin voit yhdistää heidän toimintansa eri istunnoissa ja eri laitteilla ja alustoilla. Analytics tulkitsee jokaisen käyttäjätunnuksen erilliseksi käyttäjäksi. Näin saat tarkempaa tietoa käyttäjämääristä ja kokonaisvaltaisemman käsityksen käyttäjän suhteesta yritykseesi.

Kun keräät käyttäjätunnuksia ja olet linkittänyt Analyticsin BigQueryyn, tiedot viedään BigQueryyn riippumatta käyttäjiesi suostumustilasta.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit lähettää käyttäjätunnuksia Analyticsiin, sinun on itse luotava yksilöllinen tunnus kullekin käyttäjälle ja yhdistettävä tunnukset käyttäjiin johdonmukaisesti. Tämä tehdään yleensä sisäänkirjautumisen yhteydessä. Esimerkiksi kun käyttäjä kirjautuu sisään, voit luoda hänen sähköpostiosoitteensa avulla yksilöllisen tunnuksen, johon voit viitata koko verkkosivustolla tai sovelluksessa. Käyttäjätunnuksissa on oltava alle 256 merkkiä.

Huom. Olet vastuussa siitä, että käytät käyttäjätunnuksia Google Analyticsin käyttöehtojen mukaisesti. Sinun on esimerkiksi vältettävä kiellettyjen henkilökohtaisten tunnistetietojen käyttöä ja kerrottava tunnusten käytöstä tietosuojakäytännössäsi asianmukaisesti. Käyttäjätunnus ei saa sisältää tietoa, jonka perusteella kolmas osapuoli voi saada selville käyttäjän henkilöllisyyden.

Käyttäjätunnusten lähettäminen

Katso ohjeet käyttäjätunnuksen lähettämiseen artikkelista Send user IDs.

Raportointi-identiteetin todentaminen

Näin voit varmistaa, että mittauskokonaisuutesi käyttää raportointi-identiteettiä, joka sisältää User-ID-vaihtoehdon:

1. Varmista Järjestelmänvalvoja-sivulta, että valittuna on mittauskokonaisuus, jota haluat muokata.
  2. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Raportointi-identiteetti.
  3. Valitse User-ID:n, Google-signaalien ja sitten laitteen mukaan tai User-ID:n ja laitteen mukaan. Älä valitse Vain laitteen mukaan.

Mitä User-ID-ominaisuuden avulla voi tehdä?

Kirjautuneiden ja kirjautumattomien käyttäjien vertailu

Voit vertailla kirjautuneiden ja kirjautumattomien käyttäjien käyttäytymistä keskenään luomalla vertailun, jossa käytetään Kirjautunut käyttäjätunnuksella ‐ulottuvuutta, ja asettamalla ulottuvuuden arvoksi "kyllä".

Vertailu, joka sisältää Kirjautunut käyttäjätunnuksella ‐ulottuvuuden ja jossa ulottuvuuden arvo on "kyllä"

Raportti, jossa vertaillaan seuraavia kirjautuneiden ja kirjautumattomien käyttäjien mittareita: Käyttäjät, Uudet käyttäjät, Aktivoitumisen kesto ja Tulot

Käyttäjien kartoitus

Käyttäjien kartoituksesta näet käyttäjät, jotka muodostavat nykyisen segmentin tai muista Kartoitusten tekniikoista peräisin olevan väliaikaisen segmentin. Voit siirtyä listassa yksityiskohtiin ja nähdä yksittäisten käyttäjien tarkkoja tietoja, kuten käyttäjän hankintatavan ja ‑ajankohdan, yhteenvedon käyttäjän mittareista ja aikajanan käyttäjän valinnoista sivustollasi tai sovelluksessasi.

Uudelleenmarkkinointiyleisöjen luominen User‑ID‑datan perusteella

Voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä käyttäjätunnusten perusteella. Jos olet linkittänyt Google Analytics‑ ja Ads‑tilisi, nämä yleisöt ovat käytettävissä Google Adsin jaetussa kirjastossa.

• Jos käytät User-ID-ominaisuutta, Analytics sisällyttää yleisötietoihin vain kunkin sisäänkirjautuneen käyttäjän käyttäjätunnuksen sekä tämän viimeksi käyttämän laitteen laitetunnuksen.
  • Jos et käytä User‑ID‑ominaisuutta, Analytics sisällyttää Google Adsiin vietäviin yleisötietoihin kaikki laite‑ ja käyttäjätunnukset.

Näin Analytics käsittelee istunnot, joissa User-ID:n keräämisessä on puutteita

Joskus käyttäjät käynnistävät tapahtumia sivustollasi tai sovelluksessasi ennen sisäänkirjautumista tai uloskirjautumisen jälkeen. Jos käyttäjä käynnistää tapahtumia ennen sisäänkirjautumista, Analytics yhdistää istunnon sen tunnuksen perusteella siihen käyttäjätunnukseen, jolla käyttäjä kirjautuu sisään. Kun käyttäjä kirjautuu ulos, Analytics lakkaa yhdistämästä tapahtumia kyseiseen käyttäjätunnukseen.

Esimerkki: Käyttäjä aloittaa istunnon ilman, että siihen liittyy käyttäjätunnusta, ja käynnistää tapahtumat 1 ja 2. Näihin tapahtumiin ei yhdistetä käyttäjätunnusta. Käyttäjä kirjautuu sisään ja käynnistää tapahtuman 3. Tapahtumat 1, 2 ja 3 yhdistetään nyt kyseisen käyttäjän tunnukseen. Lopuksi käyttäjä kirjautuu ulos ja käynnistää tapahtuman 4. Tapahtumaan 4 ei yhdistetä käyttäjätunnusta. Tapahtumat 1, 2 ja 3 pysyvät yhdistettyinä kyseiseen käyttäjään.

Rajoitukset

• User-ID-ominaisuus on kehitetty Google Analytics ‑teknologioita varten. Kaikkien toteutusten on oltava Analytics SDK:ta ja User-ID-ominaisuutta koskevan käytännön mukaisia.
  • Google Analyticsiin lähetettävissä käyttäjätunnuksissa on oltava alle 256 merkkiä.
  • Dataa, joka on kerätty ja tallennettu Analytics-tilillesi ennen ominaisuuden käyttöönottoa, ei käsitellä uudelleen eikä yhdistetä käyttäjätunnukseen.
  • Yhdestä mittauskokonaisuudesta kerättyä User‑ID‑dataa ei voi jakaa tai yhdistää toisten mittauskokonaisuuksien dataan.