[GA4] Aan de slag met rapporten

Inzicht in uw gebruikers en hun activiteit krijgen met rapporten

Uw Google Analytics-account bevat kant-en-klare rapporten waarmee u gegevens van uw websites en apps kunt analyseren. Naast de rapporten die Google biedt, kunt u uw eigen rapporten maken zodat u de informatie kunt bekijken die u belangrijk vindt.

Analytics bevat standaard het rapport Snapshot van rapporten, het rapport Realtime en de volgende rapportcollecties en -onderwerpen. Als u uw gegevens verder wilt analyseren, kunt u verkenningen en BigQuery gebruiken.

De collectie Levenscyclus

De collectie Levenscyclus bevat de volgende rapporten waarmee u meer inzicht krijgt in gebruikersactiviteit van acquisitie tot conversie:

• Acquisitie is gericht op nieuwe en terugkerende gebruikers en de acquisitiemethode (bijv. medium, bron, campagne).
  • Engagement toont gebruikersactiviteit per aantal gebeurtenissen, de hoeveelheid tijd die gebruikers besteden op uw site of in uw app en het aantal keren dat gebruikers terugkeren naar uw site of app.
  • Inkomsten genereren geeft inzicht in de opbrengst die u genereert via e-commerce-aankopen, in-app-aankopen, abonnementen en mobiele advertenties.
  • Behoud geeft aan hoe effectief u nieuwe gebruikers kunt omzetten in terugkerende gebruikers en welk percentage gebruikers blijft terugkeren.

Analytics vervangt de collectie Levenscyclus door de verzameling Rapportage over games als uw branchecategorie is ingesteld op Games of minstens 50% van uw app-streams zijn gekoppeld aan apps die zijn gecategoriseerd als games.

De collectie Gebruiker

De collectie Gebruiker bevat de volgende onderwerpen waarmee u meer te weten komt over de mensen die uw site of app gebruiken:

• Demografie categoriseert gebruikers op leeftijd, locatie, interesses en meer.
  • Technologie toont de technologieën die mensen gebruiken en de implementatie van verschillende releases.

De collectie App-ontwikkelaar

Als u de SDK van Google Analytics voor Firebase (GA4F) gebruikt in uw app, voegt Google de collectie App-ontwikkelaar toe in het linkernavigatievenster. De collectie biedt informatie over uw gekoppelde apps.

De periode aanpassen

Standaard tonen de rapporten in Google Analytics gegevens voor de afgelopen 28 dagen. U kunt de periode aanpassen met het dropdownmenu rechtsboven in het rapport. Als u de periode voor één rapport wijzigt, wordt de periode ook gewijzigd in de andere rapporten voor uw account. U kunt de periode in het rapport Realtime niet aanpassen.