[GA4] Raporttien käyttöönotto

Raporteista saat tietoa käyttäjistä ja heidän toiminnastaan

Google Analytics ‐tililläsi on valmiita raportteja, joiden avulla voit analysoida verkkosivustojen ja sovellusten dataa. Googlen luomien raporttien lisäksi voit luoda omia raportteja, jotka sisältävät sinua kiinnostavaa tietoa.

Analytics sisältää oletuksena yleisnäkymän, reaaliaikaisen raportin sekä alla mainitut raporttikokoelmat ja aiheet. Jos haluat analysoida dataa tarkemmin, voit käyttää kartoituksia ja BigQuerya.

Elinkaari-kokoelma

Elinkaari-kokoelma sisältää seuraavat raportit, joista saat tietoa käyttäjien toiminnasta aina hankinnasta konversioon asti:

• Hankintaraportti keskittyy uusiin ja palaaviin käyttäjiin ja hankintatapaan (esim. tulotapa, liikenteen lähde, kampanja).
  • Aktivoitumisraportista näet käyttäjien toiminnan tapahtumamäärän mukaan sekä sen, kuinka kauan he viettävät aikaa sivustollasi tai sovelluksessasi ja kuinka monta kertaa käyttäjät ovat palanneet sivustollesi tai sovellukseesi.
  • Kaupallistamisraportista näet, kuinka paljon tuloja olet saanut verkkokauppaostoksista, sovelluksen sisäisistä ostoksista, tilauksista ja mobiilimainoksista.
  • Säilyttämisraportista näet, miten tehokkaasti uusista käyttäjistä tulee palaavia käyttäjiä ja kuinka suuri osa palaa yhä uudelleen.

Analytics korvaa Elinkaari-kokoelman Peliraportit-kokoelmalla, kun toimialaksi on valittu "Pelit" tai vähintään 50 % sovellusstriimeistä liittyy sovelluksiin, jotka on luokiteltu peleiksi.

Käyttäjä-kokoelma

Käyttäjä-kokoelma sisältää seuraavat aiheet, joista saat tietoa sivustosi tai sovelluksesi käyttäjistä:

• Demografiset tiedot ‑aiheessa käyttäjät on luokiteltu esimerkiksi iän, sijainnin ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.
  • Teknologia-aiheesta näet, mitä teknologiaa ihmiset käyttävät ja miten eri julkaisuja on otettu käyttöön.

Sovelluskehittäjä-kokoelma

Kun käytät sovelluksessasi Google Analytics for Firebase (GA4F) SDK:ta, Google lisää Sovelluskehittäjä-kokoelman vasemmanpuoleiseen navigointipaneeliin. Kokoelmassa on tietoa liitetyistä sovelluksista.

Aikavälin muuttaminen

Google Analyticsin raporteissa näkyy oletuksena dataa 28 viime päivän ajalta. Voit muuttaa aikaväliä raportin oikeassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta. Jos muutat yhden raportin aikaväliä, myös tilisi muiden raporttien aikaväli muuttuu. Reaaliaikaisen raportin aikaväliä ei voi muuttaa.