[GA4] Overzicht van Google Analytics-rapporten

Google Analytics verzamelt gegevens van uw websites en apps om rapporten te maken die inzicht bieden in uw bedrijf. U kunt rapporten gebruiken om verkeer bij te houden, gegevens te onderzoeken en inzicht te krijgen in uw gebruikers en hun activiteiten.

Als Analytics gegevens krijgt, verschijnen de gegevens in het rapport Realtime en kort daarna in uw andere rapporten. Sommige gegevens in uw rapporten worden verzameld via uw websites en apps nadat u Google Analytics heeft ingesteld. Voor andere gegevens zijn aparte instellingen nodig.

U kunt al uw rapporten vinden door links op Rapporten Rapporten te klikken.

Een screenshot van het gedeelte Rapporten met links de optie Rapporten gemarkeerd

Een video over Google Analytics-rapporten bekijken

Aan de slag

Als u uw rapporten opent, worden het rapport Momentopname van rapporten, het Realtime rapport en een aantal vooraf gedefinieerde rapporten getoond. Iedereen met toegang tot uw Google Analytics-rapporten krijgt links dezelfde reeks rapporten te zien.

Een screenshot van Rapporten met het linkernavigatiemenu gemarkeerd

Google Analytics biedt 2 typen rapporten:

• Overzichtsrapporten: bevatten een samenvatting van gegevens over een onderwerp, bijvoorbeeld hoeveel u verdient met e-commerce-aankopen, in-app aankopen en mobiele advertenties.
  • Gedetailleerde rapporten: bieden uitgebreidere informatie over een onderwerp waarin u bent geïnteresseerd, bijvoorbeeld gedetailleerde gegevens over e-commerce-aankopen.

Rapportcollecties

De reeks rapporten onder Momentopname van rapporten en de Realtime rapporten aan de linkerkant worden rapportcollecties genoemd. U ziet sommige van de volgende rapportcollecties op basis van informatie die u opgeeft tijdens het instellen. U kunt de rapportcollecties zo aanpassen dat elk rapport wordt opgenomen.

Rapportcollectie Wat het is Wordt automatisch getoond wanneer...
App-ontwikkelaar

Geeft een overzicht van belangrijke statistieken over de apps die u aan Firebase heeft gekoppeld, waaronder gegevens over uw gebruikers en hun gedrag.

u de Google Analytics voor Firebase SDK aan uw gekoppelde mobiele app toevoegt.
Bedrijfsdoelen Biedt een op maat gemaakte reeks rapporten op basis van informatie die u geeft over uw bedrijf wanneer u Google Analytics voor het eerst instelt. u tijdens de instelling een bedrijfsdoel heeft geselecteerd dat niet de optie 'Benchmarkrapporten ophalen' was.
Rapportage over games

Biedt gamespecifieke informatie waarmee u het gedrag van klanten in de hele gebruikerstrechter kunt meten en op statistieken gebaseerde inzichten kunt krijgen over uw mobiele gaming-apps.

u minimaal één app-gegevensstream heeft die is gekoppeld aan een gaming-app in de Google Play Store of de Apple App Store, of wanneer de branchecategorie in uw property-instellingen is ingesteld op Games.
Levenscyclus

Biedt u meer inzicht in elke fase in het klanttraject, van acquisitie tot loyaliteit.

u tijdens de instelling 'Benchmarkrapporten ophalen' heeft geselecteerd, u de property vóór 27 maart 2023 heeft gemaakt of u vanuit de Universal Analytics-property heeft gemigreerd met de Installatieassistent.
Gebruiker

Geeft inzicht in de mensen die uw websites en apps gebruiken, zoals hun leeftijd, interesses, apparaten en app-versies.

Alle Google Analytics-property's beginnen standaard met deze collectie.