[GA4] Konfigurer datainnsamling for en app

Vi har skrevet denne artikkelen spesifikt for eiere av mobilapper som allerede har konfigurert et Google Analytics 4-område og en appdatastrøm. Les denne veiledningen hvis du ikke har gjort dette allerede. Hvis du vil få på plass innsamling av data på et nettsted, kan du lese denne veiledningen.

Hvis du vil begynne å samle inn grunnleggende data om appbruk, må du legge til Google Analytics for Firebase (GA4F) SDK i appen din (iOS eller Android).

GA4F SDK inkluderer Play Install Referrer API. Så lenge SDK-en er implementert i Android-appen din, kan klienten føye til utm_source og utm_medium i henvisningsadressen.

Når SDK-en er lagt til, samles det inn en rekke hendelser automatisk. Du kan også velge å samle inn eventuelle anbefalte hendelser som er relevante for bedriften din. Bruk logEvent-metoden til å definere og samle inn opptil 500 ulike hendelser, uten noen øvre grense for totalt volum.