Viktig information

23 december 2019

Nu kan du göra följande med sökning i app- och webbegendomar:

• Navigera till sidor i Admin. Om du till exempel vill lägga till en ny användare i app- och webbegendomen söker du helt enkelt efter Lägg till användare för att visa relevant användarhanteringssida i sökresultaten.

• Sök efter konfigurationsinformation som mätnings-id (kallas även spårnings-id i webbegendomar), egendoms-id eller konto-id.
  • Visa relevanta artiklar om app- och webbspecifika hjälpmedel direkt i sökresultaten.
  • Använd förslag på automatisk komplettering genom att trycka på Tabb om du vill söka snabbare.

Köphändelser är nu konverteringar som standard

App och webbegendomar har nu köp -händelser markerade som konverteringar som standard. Detta säkerställer att viktiga transaktioner som sker på en webbplats automatiskt ingår i konverteringsrapporten för att hjälpa dig förstå hur dina marknadsföringsåtgärder leder till dessa transaktioner (liknande ecommerce_purchase för appar). Detta säkerställer också att köphändelser automatiskt kan importeras i Google Ads för egendomar som är länkade till Google Ads.

9 december 2019

Få svar direkt via sökning

Nu kan du ställa frågor om din Analytics-data på ett naturligt språk och få snabba svar på en mängd frågor. När du söker efter snabba svar bör du vara specifik om mätvärdet, dimensionen och tidsramarna för att få önskat svar. Du kan till exempel söka efter ”konverteringar från USA förra veckan” och se svaret i sökresultaten. Klicka på ett sökresultat för att öppna panelen Insikter och få mer information. Läs mer

NPA-händelser och användaregenskaper

Nu kan du markera specifika händelser och användaregenskaper som ”NPA” (icke-anpassade annonseringssignaler) för att ange att denna data inte ska användas för anpassade annonseringssyften, samtidigt som användningsfall för mätning och innehållsanpassning bevaras. Läs mer

14 november 2019

Flera webbströmmar i app- och webbegendomar

Nu kan du skapa flera webbströmmar i app- och webbegendomar (för totalt 50 strömmar i appen och på webben). I den här versionen kan du mäta flera webbplatser i samma egendom och särskilja dem i rapportgränssnittet. Vi förväntar oss att detta är användbart i egenskaper där användarna vill analysera flera datakällor oberoende av varandra. Läs mer

Export av webbkonvertering i app- och webbegendomar

Nu kan du exportera dina webbkonverteringar från Google Analytics app- och webbegendomar till Google Ads för rapportering och budgivning. Tidigare var den här funktionen bara tillgänglig för appkonverteringar (Firebase). Med den här versionen har vi nu möjlighet att jämföra i Google Ads mellan app- och webbkonverteringar från Google Analytics App och webbegendomar. Läs mer

1 november 2019

Insikter

Nu kan du se automatiska insikter, mätvärdesändringar som Analytics identifierar som viktiga för ditt företag och skapa anpassade insikter som utlöses av mätvärdesändringar som du anger gränsvärden för. Insikter blir smartare med tiden när de får information om ditt företag. Läs mer

Analys

Med vägar längs unika noder kan du nu utföra en sökvägsanalys som bara visar de ändrade värdena för dina noder.

Om du till exempel vill se hur användarna navigerar på sidorna på din webbplats eller på skärmarna i appen och det finns flera händelser som spåras för varje sida eller skärm visas bara en nod för varje sida eller skärm, även om användaren har slutfört flera påföljande händelser på sidan eller skärmen. Men om användaren sedan återvänder till den sidan eller skärmen efter att de har öppnat en annan sida eller skärm visas den igen som en unik nod i sökvägen. Läs mer